פנקייק כשר לפסח
חנן טננבוים משתף אותנו בפנקייק כשר לפסח
מצרכים:
1 כוס קמח תופח לפסח או קמח תפו"א (140 גרם )
½ כפית מלח
70 גרם חמאה
3 ביצים
4 כפות סוכר
1 מיכל רוויון (250 מ"ל )
1 כפית תמצית וניל
¼ כוס חלב
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
לאפה כשרה לפסח – תומר תומס
פנקייק מושלם לארוחת בוקר
פנקייק טעים ומושלם של תומר תומס
פינת האוכל של סיוון משתפת אותנו במתכון לפנקייקים כשרים לפסח:
אופן הכנה:
1. בקערה נשים את הקמח והמלח ונערב קצת.
2. בקערה בינונית במיקרו נמיס את החמאה, נצנן כמה שניות ונעביר כף ממנה למחבת הטיגון.
3. נוסיף את הביצים בהדרגה לתוך קערת החמאה המומסת, ונערבב אחרי כל פעם שמוסיפים.
4. נוסיף גם את הסוכר, הרוויון, תמצית הווניל והחלב ונערבב קלות.
5. ניצוק את הבלילה הרטובה לתערובת הקמח ונערבב במטריפה.
6. להשאיר כחצי שעה בטמפרטורת החדר (צעד חשוב מאוד!)
7. על להבה בינונית-גבוהה נחמם את המחבת עם החמאה וניצוק מהבלילה במחבת.
8. כעבור דקה – שתיים, או כאשר בועות קטנות מופיעות על הפנקייק ולהפוך אותו עכשיו ואז לטגן עוד 30 שניות.
9. מוציאים ומטגנים את שאר הבלילה באותה צורה.