פנקייק מלוח – לחם במחבת מיוחד וקל
אתי שחר משתפת אותנו במתכון לפנקייק מלוח/לחם במחבת
מצרכים:
¾1 כוס קמח (250 גרם)
3/4 כפית מלח
¾ כוס מים חמימים
4 כפות שמן
⅓1 כוס בצל ירוק קצוץ (ללא החלק הלבן)
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
לחם של פעם מתכון של תומר תומס
פיתות מושלמות במחבת
פנקייק מושלם לארוחת בוקר
מתכון נוסף:
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר שמים את הקמח, המלח, השמן והמים ולשים עם וו לישה כ-7 דקות לקבלת בצק חלק. שימו לב שהבצק רך מאוד ומאוד נוח לעבודה.
2. עוטפים את הבצק בשקית או מגבת ומניחים למנוחה של כחצי שעה
3. כעת מקמחים קלות משטח עבודה ואת הידיים ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק לעיגול גדול ודק בקוטר 22-20 ס"מ.
4. מברישים כל עיגול בשמן קנולה או שמן זית, ומפזרים רבע כמות מהבצל הקצוץ. מגלגלים את העלה לגליל מהודק כמו לרולדה , תוך כדי שמהדקים את הבצל הירוק לתוך הבצק.
5. מהגליל שהתקבל מגלגלים לשבלול, וכאשר מסיימים לשבלל את כל הכדורים מטגנים במחבת משומנת קלות וחמה עד הזהבה משני צדדים.
6. מוציאים על נייר סופג, וחותכים כל עיגול ל- 4 משולשים.