מצרכים להכנת פסטה פרימוורה:
חבילת פסטה פנה
1/2 קילו אספרגוס/ברוקולי
3 פלפלים – עדיף בשלושה צבעים לצבעוניות
10 עגבניות שר חצויות לחצי
5 פטריות יער /שמפיניון גדולות
4 שיני שום קצוצים
1/4 כוס שמן זית
50 גרם פרמזן מגורר
10 עלי בזיליקום / פטרוזליה
מלח ופלפל לפי הטעם
(למי שאוהב ניתן להוסיף 3 קישואים או זוקיני חתוך)
אופן ההכנה
מבשלים את האספרגוס/ ברוקולי בסיר עם מים רותחים ומומלחים כרבע שעה לריכוך.
במחבת גדולה וכבדה מחממים שמן זית עם שיני שום מספר דקות (לא להשחים את השום). מוסיפים את הפלפלים ומקפיצים שתי דקות. (אם אוהבים קישואים מוסיפים למחבת ומקפיצים) מוסיפים את הפטריות והעגבניות שרי ומקפיצים 3 דקות נוספות. מכבים את האש. מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים ממולחים לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים ומוסיפים למחבת מערבבים ביחד עם הירקות על האש למשך שתי דקות. מוסיפים את העלי הבזיליקום/פטרוזיליה הקצוצים ומערבבים. מגישים בצלחת ומפזרים מעל הפסטה החמה את הפרמזן.
בתיאבון.