פסטה שמנת בטטה -ארוחת ערב מושלמת
חן ורמוט אלישע משתפת אותנו במתכון מושלם של פסטה שמנת בטטה בסיר אחד.
מצרכים:
חצי חבילה פסטה פנה או פטוציני או ספגטי(250 גרם)
2 שיני שום כתושות
בטטה בינונית
חצי בצל קטן, פרוס דק
שליש כוס שמנת מתוקה
4.5 כוסות מים בול
חצי כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגת גלידה מיוחדת מתכון חובה לקיץ הזה
עוגת קינמון בחושה – מתכון מושלם לשבת
עוגת תפוזים אוורירית ב-10 דקות
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. מקלפים את הבטטה ועם הקולפן מקלפים סרטים דקים של בטטה או לגרד באמצעות פומפיה ושמים בסיר שטוח עם שוליים גבוהים(סוטאז).
2. מוסיפים לסיר את הפסטה,את הבצל ואת השום.
3. אחרי ששמים הכל בסיר מוסיפים כפית וחצי מלח ו4.5 כוסות מים(חשוב לשים בול את כמות המים שלא יהיה דליל מדיי)מבשלים על אש גבוהה בלי מכסה ואחרי 3 דקות מערבבים עם כף עץ וכשהפסטה כמעט מוכנה מוסיפים כחצי מיכל שמנת מתוקה וממשיכים לערבב עד שמוכן ובסוף מוסיפים פלפל שחור ואגוז מוסקט למי שרוצה לפי הטעם:)