דרגו את המתכון
אילנית בניזרי משתפת אותנו במתכון שלה לפסטיה מושלמת
מצרכים להכנת פסטיה מושלמת:
- חבילת דפי פילו או עלי סיגר מופשרים לילה במקרר
- ספריי שמן למריחה על הבצק
- 400 גרם פרגיות קצוצות דק (או פילטים עוף )
- 2 בצלים קצוצים קטן
- חצי כפית כורכום
- 2 כפות סילאן
- מלח
- חצי כפית קינמון
- פלפל שחור גרוס
- רבע כפית אגוז מוסקט
- חצי כוס צימוקים
- מעט כוסברה או פטרוזליה קצוצה
- חצי כוס שזיפים קצוצים
- חצי כוס שקדים מולבנים חצויים קלויים
- חצי כוס משמש קצוץ
- רבע כוס פקאן מסוכר או פיסטוק קלוי קצוץ
- חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
- ספריי שמן
אופן הכנה:
- מטגנים במחבת עם 2 כפות שמן את הבצל עד אשר מזהיב,מוסיפים את הסילאן והכורכום ומערבבים עד לקרמול.
- מוסיפים את הפרגיות הקצוצות ,פלפל,מלח למחבת וממשיכים לבשל עד שהפרגיות משנות צבע ואז מוסיפים את התבלינים,כוסברה,פירות יבשים והפיצוחים וממשיכים לטגן עד שנאדה את כל הנוזלים ואז שמים בצד להתקרר.
- לוקחים 2 דפי פילו או 2 דפי סיגר חתוכים לריבועים ונרסס אותם עם ספריי שמן.
- שמים עלה סיגר,משמנים ומעליו שמים עוד עלה סיגר משומן ומעל שמים את המלית פרגיות בקצה ומגלגלים לרולדה,אין צורך להדביק עם קמח כי זה הולך לאפיה.
- חוזרים על הפעולה עם שאר העלים והמלית ואז מסדרים את הפסטיות על תבנית עם נייר אפיה,מברישים בביצה ומפזרים שומשום מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להזהבה.
- כאשר הפסטיות מוכנות,מחממים מעט סילאן למשך דקה במיקרוגל ומברישים עם הסילאן החם את הפסטיות,את הזיגוג עושים לפני הגשה.
יש אפשרות לעשות צורת פרח כמו בתמונה ולא רולדה כמו שמוצע במתכון.
בתחתית העמוד יש סרטון נוסף של פסטיה שמדגים כיצד להכין צורת פרח.
ניתן להכין את הפסטיות מראש ולהקפיא אותם לפני השלב של האפיה,כאשר מוציאים מהמקפיא,אין צורך להפשיר,פשוט ביצה ושומשום ולאפות.
סרטון עם מתכון נוסף לפסטיה ומדגים כיצד לעשות צורת פרח: