תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לפסטיה מושלמת ומאוד קלה להכנה.
מצרכים להכנת פסטיה:
בצק מלאווח מופשר
מיקס של 500 גרם בשר (תומר השתמש במיקס של טחול עוף,לבבות עוף,כבד עוף ופרגית)
1 בצל חתוך לרצועות
1 שן שום כתושה
חצי כוס טחינה
חצי כוס מים קרים
מיץ מחצי לימון
מלח
1 כף תבלין מעורב ירושלמי (או לשים במקום:תערובת של מלח,פלפל,כמון,קצת קארי,כורכום)
מעט אריסה (לא חובה)
להברשה: חלמון מעורבב עם מעט אריסה
שומשום
אופן הכנה:
1. צולים את הכבד מטעמי כשרות ומנקים היטב את הלבבות וחוצים ל-2.
2. במחבת עם מעט שמן מטגנים את רצועות הבצל.
3. חותכים את מיקס הבשר לפרוסות שיתקבל מיקס עדין שישב בתוך הפסטיה.
4. בקערה שמים את שן השום הכתושה ביחד עם הטחינה,המים הקרים,מיץ לימון ומעט מלח ומערבבים עד לקבלת טחינה סמיכה ואחידה.
5. מוסיפים למחבת עם הבצל את מיקס הבשר החתוך ואת התבלין מעורב ירושלמי ומעט מלח (אפשר לוותר,יש להזהר עם המלח שלא ייצא מלוח מדיי) ואפשר להוסיף מעט אריסה (לא חובה) ומערבבים עד שהמיקס בשר מתבשל אבל לא עד הסוף ומכבים את האש ושמים בצד להתקרר.
6. על נייר אפיה,מפזרים מעל מעט שמן זית,מעל שמים את בצק המלאווח ומעל בצק המלאווח מפזרים עוד מעט שמן זית מעל בצק המלאווח ומעל שמים נייר אפיה ומרדדים את המלאווח לעיגול טיפה יותר גדול.
7. שמים כמות נדיבה מהמלית (ללא הנוזלים) שהכנו במרכז המלאווח המרודד וסוגרים את הבצק כפי שמופיע בסרטון,הופכים את הפסטיה ושמים בתבנית וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק של המלאווח והמלית ומסדרים בתבנית.
8. מברישים את הפסטיות בתבנית עם חלמון מעורבב עם אריסה.
9. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה (בערך 20 דקות).
10. מגישים עם טחינה מעל.
סרטון המדגים את כל שלבי ההכנה של הפסטיה: