דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון פסטיה עוף ופסטיה צמחונית מרוקאי.
סרטון המדגים את כל שלבי ההכנה של פסטיה מרוקאית:
מצרכים להכנת פסטיה עוף מרוקאי:
- 3 ירכיים
- 1 בצל
- 100גרם של פירות יבשים שאוהבים קצוצים(משמש ,שזיף מיובש אגוזי מלך,שקדים,צימוקים)
- עלי פילו מופשרים מיום קודם
- 2 כפות סילאן
- רבע כפית קינמון
- חצי כפית מלח
אופן הכנה:
- בסיר שמים את הבצל והירכיים מכסים במים ומבשלים למשך שעה.
- בקערה נפרדת שמים 2 כפות סילאן,רבע כפית קינמון,חצי כפית מלח ומערבבים.
- לאחר שעה של בישול העוף והבצל ,מסירים מהעוף את העור,מסירים מהעצם וקוצצים את העוף והבצל ושמים בקערה אז מוסיפים את הרוטב סילאן שהכנו וביחד עם הפירות יבשים מערבבים היטב.
- לוקחים דף פילו, מרססים עליו מעט שמן ומקפלים לצורת אקורדיון כפי שמוצג בסרטון למעלה,אז מקפלים ל-2 ואז שמים את המלית עוף ומגלגלים(הכל מודגם בסרטון למעלה) ושמים בתנית עם נייר אפיה וחוזרים על הפעולה עם שאר דפי הפילו.
- מרססים את כל הפסטיות שבתבנית בשמן ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות עד להזהבה.
מצרכים להכנת פסטיה צמחונית:
- 1 בצל
- פרחי כרובית
- עלי פילו מופשרים מיום קודם
- 100 גרם של פירות יבשים שאוהבים קצוצים(משמש ,שזיף מיובש אגוזי מלך,שקדים,צימוקים)
- 2 כפות סילאן
- רבע כפית קינמון
- חצי כפית מלח
אופן הכנה:
- בסיר שמים את פרחי הכרובית והבצל ומביאים לחליטה של 10 דקות.
- לאחר 10 דקות של חליטת הכרובית,מסננים מנוזלים וקוצצים גס, גם את הבצל שחלטנו קוצצים ושמים הכל בקערה.
- לקערה עם הכרובית מוסיפים 100 גרם של פירות יבשים.
- בקערה נפרדת שמים 2 כפות סילאן,רבע כפית קינמון,חצי כפית מלח ומערבבים ושופכים מעל הכרובית הקצוצה עם הבצל הפירות יבשים ומערבבים היטב.
- לוקחים דף פילו, מרססים עליו מעט שמן ומקפלים לצורת אקורדיון כפי שמוצג בסרטון למעלה,אז מקפלים ל-2 ואז שמים את המלית כרובית ומגלגלים(הכל מודגם בסרטון למעלה) ושמים בתנית עם נייר אפיה וחוזרים על הפעולה עם שאר דפי הפילו.
- בקערה נפרדת שמים 2 כפות סילאן,רבע כפית קינמון,חצי כפית מלח ומערבבים.
- מרססים את כל הפסטיות שבתבנית בשמן ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות עד להזהבה.
מתכוני פסטיה נוספים:
פסטיה לעצלנים
פסטיה מתכון מושלם
פסטיה בשר
מתכון חדש שעלה: מתכון לניוקי ביתי ברוטב עגבניות בולונז