דרגו את המתכון

תומר תומס משתף אותנו במתכון פסטיה עוף ופסטיה צמחונית מרוקאי.

סרטון המדגים את כל שלבי ההכנה של פסטיה מרוקאית:

מצרכים להכנת פסטיה עוף מרוקאי:

אופן הכנה:

  1. בסיר שמים את הבצל והירכיים מכסים במים ומבשלים למשך שעה.
  2. בקערה נפרדת שמים 2 כפות סילאן,רבע כפית קינמון,חצי כפית מלח ומערבבים.
  3. לאחר שעה של בישול העוף והבצל ,מסירים מהעוף את העור,מסירים מהעצם וקוצצים את העוף והבצל ושמים בקערה אז מוסיפים את הרוטב סילאן שהכנו וביחד עם הפירות יבשים מערבבים היטב.
  4. לוקחים דף פילו, מרססים עליו מעט שמן ומקפלים לצורת אקורדיון כפי שמוצג בסרטון למעלה,אז מקפלים ל-2 ואז שמים את המלית עוף ומגלגלים(הכל מודגם בסרטון למעלה) ושמים בתנית עם נייר אפיה וחוזרים על הפעולה עם שאר דפי הפילו.
  5. מרססים את כל הפסטיות שבתבנית בשמן ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות עד להזהבה.

מצרכים להכנת פסטיה צמחונית:

אופן הכנה:

  1. בסיר שמים את פרחי הכרובית והבצל ומביאים לחליטה של 10 דקות.
  2. לאחר 10 דקות של חליטת הכרובית,מסננים מנוזלים וקוצצים גס, גם את הבצל שחלטנו קוצצים ושמים הכל בקערה.
  3. לקערה עם הכרובית מוסיפים 100 גרם של פירות יבשים.
  4. בקערה נפרדת שמים 2 כפות סילאן,רבע כפית קינמון,חצי כפית מלח ומערבבים ושופכים מעל הכרובית הקצוצה עם הבצל הפירות יבשים ומערבבים היטב.
  5. לוקחים דף פילו, מרססים עליו מעט שמן ומקפלים לצורת אקורדיון כפי שמוצג בסרטון למעלה,אז מקפלים ל-2 ואז שמים את המלית כרובית ומגלגלים(הכל מודגם בסרטון למעלה) ושמים בתנית עם נייר אפיה וחוזרים על הפעולה עם שאר דפי הפילו.
  6. בקערה נפרדת שמים 2 כפות סילאן,רבע כפית קינמון,חצי כפית מלח ומערבבים.
  7. מרססים את כל הפסטיות שבתבנית בשמן ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות עד להזהבה.

מתכוני פסטיה נוספים:

פסטיה לעצלנים
פסטיה מתכון מושלם
פסטיה בשר

מתכון חדש שעלה: מתכון לניוקי ביתי ברוטב עגבניות בולונז

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות