דרגו את המתכון

חגית אלקבץ משתפת אותנו במתכון שלה לפריקסה אוורירי.מצרכים:

אופן ההכנה:

  1. שמים בקירת המיקסר את כל החומרים ומפעילים את המיקסר עם וו לישה במהירות בינונית ל-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
  2. משמנים את הקערה והידיים ,יוצרים מהבצק כדור, מכסים עם ניילון נצמד ומגבת ומתפיחים לשעה וחצי.
  3. לאחר שעה וחצי של תפיחה לשים את הבצק על מנת להוריד אוויר,יוצרים שוב כדור ומתפיחים לשעה נוספת.
  4. לאחר התפיחה מחלקים את הבצק ל 16-17 כדורים עגולים ואז יוצרים מכל כדור עגול לחמניה,כאשר את השוליים מרדדים יותר על מנת ליצור שפיצים כמו בלמניית פריקסה טיפוסית.
  5. יוצרים ריבועים של נייר אפייה ושמים את הלחמניות שהכנו מעל ריבועי הנייר אפיה ומשאירים לתפיחה נוספת של חצי שעה.
  6. מטגנים שמן חם ועמוק,מניחים את הלחמניה עם נייר האפייה ולאחר דקה מסירים,מטגנים כל לחמניה 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

למילוי:
קוביות תפוחי אדמה מבושל
קוביות של ביצים קשות
אריסה
כמון
שמן
לימון
פלפל שחור
מלח
מערבבים את הכל לתערובת אחידה
ניתן להוסיף לפריקסה,לימון כבוש או זיתים או כל תוספת אחרת שאוהבים.

מתכון נוסף של פריקסה של שרה יוסף:

מצרכים:

אופן הכנה:

  1. לשים בקערה כוס מים פושרים עם שמרים וסוכר ולהמתין רבע שעה בערך.
  2. להוסיף את שאר המצרכים וללוש לקבלת בצק נעים לכסות להתפיח חצי שעה בערך ללוש ושוב התפחה של עשרים דקות בערך .
  3. לחלק את הבצק ל-16 כדורים ולקמח ולהמתין כמה דקות .
  4. לקחת כדור ולרדד מעט לא דק .
  5. לקחת מכסה של מרק עוף או רינג בצורת אליפסה וללחוץ על הכדור לקבלת הצורה ומסביב לחתוך את הבצק המיותר להניח על נייר אפיה ולהמתין כמה דקות להתפחה .
  6. אפשר לעשות גם צורה של לחמניה ללא החותכן .
  7. לחמם שמן עד גובה חצי סיר ולטגן על חום בינוני עד שהלחמניה לא תהיה בצק בפנים,הלחמניה יוצאת טעימה ואוורירית .
  8. להוציא את הלחמניות ולשים במסננת נייר אפיה .
  9. לפתוח את הלחמניה באמצע ולמלא עם המילוי .

מתכון נוסף של פריקסה של רונית אבוחצירה:

אופן הכנה:

  1. בקערת המיקסר שמים: חצי קילו קמח,כף וחצי שמרים,כף שטוחה סוכר,חצי כוס שמן,כף שטוחה מלח ,מתחילים עם 2 כוסות מים ולשים במיקסר עשר דקות להגיע לבצע חלק ודביק .
  2. מתפיחים שעה מורידים אויר לשים קצת את הבצק ושוב מתפיחים חצי שעה.
  3. עושים 8 כדורים וצורה של לחמניה .
  4. מתפיחים על ריבועי נייר אפייה ומכסים לעוד חצי שעה .
  5. מחממים שמן לא עמוק כך שהלחמניה לא כולה בתוך השמן עד לחצי של הלחמניה .
  6. מטגנים כל צד עד השחמה .
  7. למילוי הפריקסה : טונה , ביצה קשה , לימון כבוש, מלפפון חמוץ , זיתים ירוקים/ שחורים , אריסה , תפוח אדמה מבושל לפרוסות , סלט ירקות קצוץ .

סרטון עם מתכון נוסף של פריקסה של חן במטבח:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות