חיפוש

פשטידה מעולה שתמיד מצליחה

פשטידה מעולה שתמיד מצליחה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פשטידה מעולה שתמיד מצליחה

פשטידות הן מאכל פופולרי בכל העולם, ויש סיבה לכך. הן קלילות, נהדרות לארוחת ערב, ואפשר להכין אותן עם מגוון רחב של מרכיבים.

הפשטידה הזו היא אחת הפשטידות האהובות עליי, והיא תמיד מצליחה. היא עשויה מבצק פריך, מילוי של גבינות ותרד, ואפייה בתנור. הפשטידה הזו היא טעימה, פריכה מבחוץ ועשירה מבפנים. היא מתאימה לארוחת ערב, לאירוח, או סתם כחטיף.

מקור המתכון

המתכון הזה הוא מתכון משפחתי שלי. אני זוכרת שאמא שלי הייתה מכינה אותו כל הזמן כששהייתי ילדה. זה היה אחד המאכלים האהובים עליי, ואני אוהבת להמשיך להכין אותו גם היום.

רשימת מרכיבים

  • 200 גרם (1 כוס) קמח
  • 100 גרם (1/2 כוס) חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס מים קרים
  • 200 גרם (1 גביע) גבינת מוצרלה מגוררת
  • 200 גרם (1 גביע) גבינת פטה מגוררת
  • 1 חבילה (250 גרם) תרד קצוץ
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים את הקמח והמלח בקערה.
  3. מוסיפים את החמאה ומעבדים בעזרת האצבעות עד לקבלת מרקם פירורי.
  4. מוסיפים את המים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 30 דקות.
  6. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
  7. משמנים תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.
  8. מעבירים את הבצק לתבנית ומרפדים אותו כך שהוא מכסה את כל התבנית.
  9. מניחים את התרד על הבצק.
  10. מערבבים יחד את הגבינות, הביצים, החלב, המלח והפלפל השחור.
  11. יוצקים את תערובת הגבינות על התרד.
  12. אופים בתנור החם במשך 45-50 דקות, עד שהפשטידה זהובה ויציבה.

טיפים

  • כדי שהבצק יהיה פריך יותר, מומלץ להשתמש בקמח כוסמין.
  • אם אין לכם תרד, אפשר להשתמש בכל ירק אחר שאתם אוהבים, כמו ברוקולי, קישואים, או פטריות.
  • אפשר להוסיף לפשטידה גם ירקות יבשים, כמו זיתים, או פטרוזיליה.

וריאציות ושיפורים

  • אפשר להחליף את הגבינות בכל סוג שאתם אוהבים.
  • אפשר להוסיף לפשטידה גם תבלינים אחרים, כמו שום, אורגנו, או פפריקה.

דרגת קושי

קל-בינוני

זמן הכנה נדרש

45 דקות

הצעות הגשה

אפשר להגיש את הפשטידה חמה או קרה. אפשר להגיש אותה עם סלט ירקות או עם מטבל פסטו.

מניע לפעולה

הפשטידה הזו היא טעימה, פריכה ומשביעה. היא מתאימה לכל אירוע, והיא קלה להכנה. אז למה אתם מחכים? קדימה, תכינו

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות