חיפוש

פשטידות לשבועות – פאי חגיגי עם תרד ופטה

פשטידות לשבועות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

היי, הרפתקני טעם! אם אתם מחפשים להחליף דברים ולצלול לעולם הפשטידות המלוחות, אתם עומדים לקבל מתכון פינוק נהדר לחג השבועות. פשטידת התרד והפטה המלוחה שלנו היא מסע קולינרי עמוס טעמים נועזים, וזה מושלם לכל אירוע. בין אם אתם טבחים מנוסים או מתחילים במטבח, העוגה הזו עומדת להפוך להעדפה המלוחה שלכם.

 

רשימת רכיבים:

עבור התחתית:

 250 גרם קמח לכל מטרה

 125 גרם חמאה ללא מלח, קרה וחתוכה לקוביות

 1/2 כפית מלח

 45 כפות מים קרים כקרח

למילוי:

 300 גרם תרד טרי, קצוץ

 200 גרם גבינת פטה, מפוררת

 1 בצל קצוץ דק

 3 שיני שום, קצוצות

 3 ביצים גדולות

 150 מ"ל חלב

 1 כפית אורגנו מיובש

 מלח ופלפל לפי הטעם

 שמן זית להקפצה

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור:
  •      הדליקו את התנור הזה לכיוון של 200 מעלות צלזיוס.
  1. הכינו את התחתית:
  •      בקערה מערבבים קמח ומלח. מוסיפים פנימה את החמאה הקרה והחתוכה לקוביות.
  •      שפשפו את החמאה בקמח עד שהיא דומה לפירורי לחם.
  •      מוסיפים בהדרגה מים קרים, מערבבים עד שנוצר בצק.
  •      לעטוף אותו ומצנן במקרר למשך 15 דקות לפחות.
  1. מטגנים ומערבבים:
  •      במחבת, מטגנים את הבצל הקצוץ ואת השום הטחון בשמן זית עד להזהבה.
  •      מוסיפים את התרד הקצוץ ומבשלים עד שהוא נבול. מתבלים במלח, פלפל ואורגנו מיובש.
  •      תנו לזה להתקרר ואז לערבב פנימה פטה מפוררת.
  1. לגלגל ולמלא:
  •      מרדדים את הבצק המצונן ומרפדים את תבנית הפאי.
  •      מורחים את תערובת התרד והפטה בצורה אחידה בתחתית.
  1. להקציף ולמזוג:
  •      בקערה, להקציף ביצים ובחלב. יוצקים את התערובת המענגת הזו על התרד והפטה.
  1. לתוך התנור:
  •      הכניסו את יצירת המופת הזו לתנור שחומם מראש למשך 45-50 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב.
  1. מצננים ומגישים:
  •      תנו לו להתקרר מעט לפני שפורסים לפרוסות. 

יתרונות תזונתיים:

עמוסה בברזל מתרד, חלבון מביצים ופטה, ובוסט של סידן, הפאי המלוח הזה הוא לא רק מעצמת טעמים אלא גם תענוג עמוס בחומרים מזינים. מושלם לחג בריא

כמות:

מתכון זה לפשטידה טעימה בגודל 23 ס"מ, המשרת 6 נשמות רעבות.

זמן הכנה:

זמן ההכנה הוא משב רוח בסביבות 25 דקות. לאחר מכן לוקח העוגה כ 45-50 דקות לאפות לשלמות מוזהבת.

רמת קושי:

מתכון נופל לטווח הקל- בינוני. זו נקודת פתיחה פנטסטית עבור טירונים של פשטידות, וטבחים מנוסים יעריכו את הפשטות.

טיפים לשלמות:

  •      התפרעו עם עשבי תיבול נוספים כמו שמיר או נענע עבור בעיטת טעם נוספת.
  •      התנסו עם גבינות שונות למגע אישי.
  •      אל תשכחו לתת לפשטידה להתקרר מעט, זה נותן פרוסות מסודרות יותר.

 

הרי לכם, סיבוב מלוח על פאי שיגרום לכולם לחזור לשניות. תהנה מהרפתקת הטעמים בפשטידת תרד ופטה מלוחה זו! 🥧🌿

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות