פשטידת בצל מושלמת של אורית לוי
מצרכים להכנת פשטידת בצל:
4 בצלים גדולים חתוכים גס
3 ביצים טרופות
חצי כוס שמן
חצי כוס חד פעמית של מים
3/4 כוס של קמח תופח
1 כף אבקת מרק בצל
1 כף מרק עוף גדושה
מעט מלח
מעט פלפל שחור
כוס חד פעמית של פירורי לחם מוזהבים +מעט פירורי לחם לפיזור בתחתית ובחלק העליון של הפשטידה בתבנית
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
1. בקערה שמים את הבצלים,מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את השמן ואת המים לקערה עם הביצים והבצל וממשיכים לערבב.
3. מוסיפים לקערה את הקמח תופח ואת אבקת מרק הבצל ואת אבקת מרק עוף וממשיכים בערבוב.
4. מוסיפים לקערה את המלח,פלפל שחור,פירורי לחם ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מרססים או משמנים תבנית עגולה שטוחה,מפזרים מעל מעט פירורי לחם בתחתית התבנית ומנערים מעט על מנת ליצור שכבה אחידה.
6. מעל הפירורי לחם שופכים את העיסה ומשטחים ליצור שכבה אחידה ומעל מפזרים עוד מעט פירורי לחם ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 40-60 דקות (עד להזהבה של הפשטידה,משתנה מתנור לתנור).
ניתן להמיר לפרווה ע"י שימוש באבקת מרק פרווה