דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לפשטידת ברוקולי וגבינה.
- לעיסת הפשטידה
- 800 גר' ברוקולי (אפשר קפוא ואפשר טרי)
- 30 גר' חמאה מומסת
- 1 גביע קוטג' 250 גר'
- 100 גר' גבינה צהובה מגוררת
- 1 גביע 200 מ"ל שמנת חמוצה
- 4 ביצים טרופות
- 3 כפות בולגרית מפוררת או קוביות
- 1 כוס חד פעמית לשתייה קרה של קמח תופח
- מעט מלח, מעט פלפל, חצי כפית תבלין אגוז מוסקט
- לרוטב
- 30 גר' חמאה
- 2 כפות קמח
- חצי מיכל שמנת מתוקה
- מעט פלפל, מעט מלח, מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- אם הברוקולי קפוא – להפשיר, לסנן ולחתוך גס.
- אם הברוקולי טרי לחלוט במים רותחים 10 דקות ולסנן.
- להניח את הברוקולי ומרכיבי הפשטידה בקערה ולערבב היטב.
- לשמן תבנית, לצקת את התערובת ולאפות 50 דקות או עד שמזהיב.
- בסיר להמיס את החמאה, להוסיף קמח,שמנת ותבלינים ולערבב עד הסמכה.
- לצקת את הרוטב על הפשטידה החמה ולהמתין 5 דקותלפני ההגשה.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הפשטידת ברוקולי: