דרגו את המתכון

פשטידת סלק וגבינות: צבעונית, טעימה ומזינה

פשטידת סלק וגבינות היא דרך נהדרת לשלב ירקות בריאים בארוחה טעימה ומשביעה. צבעה הסגול המרהיב הופך אותה למנה מושכת שתגרום לכל המשפחה להתלהב, והטעם העשיר והנימוח יגרום לכם לחזור אליה שוב ושוב. המתכון הזה קל להכנה, מתאים לכל טעם וניתן להתאים אותו בקלות לפי העדפותיכם.

מקור המתכון:

המתכון הזה הוא גרסה משודרגת של מתכון משפחתי אהוב. במהלך השנים ניסיתי וריאציות שונות, וזו הגרסה שאני הכי אוהבת.

מרכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  3. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
  4. מוסיפים את הסלק המגורר ומטגנים עוד 5-7 דקות, עד שהסלק מתרכך.
  5. מעבירים את התערובת לקערה גדולה.
  6. מוסיפים את הביצים, הגבינה הלבנה, הגבינה הצהובה, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט ומערבבים היטב.
  7. (אופציונלי) מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
  8. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהפשטידה זהובה ויציבה.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: 45 דקות

הצעות הגשה:

פשטידת סלק וגבינות היא מנה טעימה, בריאה וקלה להכנה. היא מושלמת לארוחת צהריים, ערב או אפילו ארוחת בוקר. צבעה הסגול המרהיב הופך אותה למנה מושכת שתגרום לכל המשפחה להתלהב. אז למה אתם מחכים? נסו את המתכון הזה עוד היום!

יתרונות תזונתיים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות