פשטידת פטריות סוףףףף – מתכון קל
חוה אוזן משתפת אותנו במתכון קל של פשטידת פטריות.
אין צורך לאפות הבצק מראש, הבצק נאפה ביחד עם המלית.
כל הכוסות במתכון הינם כוסות מדידה אוניברסלים.
התבנית הינה תבנית פיירקס 22-24
מצרכים:
לתחתית הבצק:
100 גר חמאה
1/2מיכל שמנת חמוצה
כוס קמח תופח
למלית הגבינה:
5 פטריות פורטבלו ו-5 פטריות שמפניון גדולות וטריות
1 בצל גדול פרוס לרצועות
1 קוטג
1/2שמנת חמוצה שנותרה
3 ביצים
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
פלפל מלח לפי טעם אישי.
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
פסטה שמנת בטטה מעלפת בסיר אחד
עוגת גלידה מיוחדת מתכון חובה לקיץ הזה
עוגת קינמון בחושה – מתכון מושלם לשבת
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
לתחתית הבצק:
100 גר חמאה
1/2מיכל שמנת חמוצה
כוס קמח תופח
לשים היטב ומשטחים בתבנית משומנת כולל דפנות
למלית הגבינה:
5 פטריות פורטבלו ו5 פטריות שמפניון גדולות וטריות
1 בצל גדול פרוס לרצועות
מטגנים יחד מספר דקות
ומוסיפים לקערה ובה
1 קוטג
1/2שמנת חמוצה שנותרה
3 ביצים
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
פלפל מלח
לערבב היטב ליצוק על הבצק ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.
בהצלחה ובתאבון