דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לפשטידת פסטה מושלמת.
מצרכים להכנת פשטידת פיצה:
- חצי חבילת פסטה (250 גר') מסולסלת או קונכיות
- 1 רסק עגבניות קטן (100 גר')
- 2 ביצים טרופות
- 400 גרם צנצנת רוטב נפוליטנה של קנור
- חצי גביע קוטג' 5% (125 גר')
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית
- תוספות לפי הטעם:
- חופן זיתים קצוצים
- פטריות קצוצות מוקפצות
- גרעיני תירס
- חופן גבינה צהובה מגוררת (בערך 100 גר')
- חצי כפית מלח
- 3 כפות אורגנו
- חצי כפית אגוז מוסקט
- חצי כפית פלפל שחור
לפיזור על הפשטידה: - גבינה צהובה מגוררת
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים מנוזלים ושמים בקערה בצד.
- מוסיפים לקערת הפסטה המסוננת את כל המרכיבים ומערבבים היטב.
- משמנים תבנית בינונית ושופכים לתוכה את תערובת הפשטידה שהכנו.
- מפזרים מעל הפשטידה את הגבינה צהובה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך40 דקות או עד אשר הגבינה העליונה מזהיבה.