פשטידת תפוחי אדמה מהירה
המצרכים:
8 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
2 בצלים קצוצים
10 ביצים
2 שיני שום כתושות
רבע כוס כוסברה ופטרוזיליה קצוצים יחד
רבע כוס זיתים מגולענים חתוכים לטבעות (ניתן להוסיף כל דבר שרוצים – גמבה/פטריות/ טונה/ אפונה וכו')
חצי כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
רבע כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
פשטידת אטריות וגבינה מתכון נדיר
פשטידת אורז מתכון נדיר
פשטידת תפוחי אדמה ובצל מתכון מנצח
מתכון נוסף של פשטידת תפוחי אדמה של המטבח בקלי קלות:
אופן ההכנה:
מטגנים במחבת, בשמן עמוק את קוביות תפוחי האדמה עד להזהבה. מוציאים ומנחים בצד. מטגנים במחבת עם 1 כף שמן את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה ומוציאים מהמחבת. שופכים לקערה את הביצים וטורפים היטב. מוסיפים את תפוחי האדמה, הבצל המטוגן והשום, כוסברה ופטרוזיליה, זיתים (או כל תוספת שרוצים ושיש בבית), אבקת מרק עוף, כורכום, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ושופכים את התערובת למחבת. מבשלים על אש נמוכה עם מכסה בערך 10-15 דקות או עד שהפשטחדה מזהיבה מצד אחד. מפרידים את הדפנות עם מרית והופכים את הפשטידה על צלחת. מחזירים את הפשטידה למחבת לבישול הצד השני לכ-10 דק' נוספות עם מכסה, עד להזהבה.
בתיאבון.