דרגו את המתכון

צ'יפס בתנור – מתכון קריספי

דבר בטוח! הנה מתכון לצ'יפס אפויים בתנור, היישר מהמטבח שלי לשלכם.

צ'יפס הוא חביב כל הזמנים, פריך מבחוץ, רך מבפנים, ומתפקע בטעם. בעודו מטוגן באופן מסורתי, המתכון הזה מציע טוויסט בריא יותר על ידי אפייתם בתנור. מקורו בבלגיה בסוף המאה ה-17, צ'יפס הפך לסנסציה עולמית, אהובה על אנשים מכל הגילאים. כעת, אתה יכול ליהנות מהחטיף הקלאסי הזה ללא רגשות אשם, עם היתרון הנוסף של היכולת להתאים אישית תיבול לטעמך.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה או נייר אלומיניום לניקוי קל.
  2. לשטוף ולקרצף היטב את תפוחי האדמה תחת מים זורמים כדי להסיר לכלוך. קולפים את תפוחי האדמה אם רוצים, אם כי השארת הקליפות מוסיפה מרקם ותזונה נוספים.
  3. חותכים את תפוחי האדמה למקלות אחידים, בעובי של כ-1 ס"מ, מוודאים שכולם בערך באותו גודל כדי להבטיח בישול אחיד.
  4. מניחים את מקלות תפוחי האדמה בקערה גדולה ומזלפים שמן זית. מפזרים אבקת שום, פפריקה, אבקת בצל, מלח ופלפל על תפוחי האדמה. לזרוק היטב לציפוי אחיד.
  5. מסדרים את מקלות תפוחי האדמה המתובלים בשכבה אחת על תבנית האפייה המוכנה, מוודאים שהם לא יהיו צפופים מדי. זה מאפשר להם להתפרך יפה בתנור.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, תוך כדי דפדוף באמצע, עד שהצ'יפס זהוב ופריך מבחוץ ונימוח מבפנים.
  7. לאחר הבישול, מוציאים את הצ'יפס מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט לפני ההגשה. מקשטים בעשבי תיבול טריים קצוצים אם רוצים.
  8. מגישים חם עם רוטב הטבילה האהוב עליכם, כמו קטשופ, מיונז או איולי.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, הקפידו להשתמש בחומרי גלם בעלי תעודת כשרות. אפשר גם להחליף תפוחי אדמה רגילים לבטטות לפרופיל טעם שונה.

יתרונות תזונתיים:

תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-4 מנות ולוקח כ-40 דקות להכנה.

רמת קושי: קַל

טיפים לשיפור:

הנה לך! תיהנו מהצ'יפס האפוי בתנור הביתי שלכם, עמוס בטעם ונוסטלגיה, מושלם לכל אירוע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות