מצרכים ל-2 מנות:
8 תפוחי אדמה קטנים (או 4 גדולים)
מים (לבישול)
1 שקית אבקת אפייה
1/4 כוס שמן (אני השתמשתי בקנולה אבל אפשר מכל סוג)
1/4 כפית מלח גס
הכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות במצב של אפייה מלמעלה ומלמטה (לא גריל).
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים לאורך.
שמים בסיר ומכסים במים.
מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3-4 דקות (לא יותר!) .
מסננים את המים ומשאירים את תפוחי האדמה בסיר ללא המכסה להתקרר כמה דקות, עד שמפסיקים לצאת אדים.
מכסים את הסיר במכסה ומנערים חזק.
פותחים את המכסה ומוסיפים לסיר את אבקת האפייה והשמן.
מחזירים את המכסה ומנערים שוב היטב.
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומפזרים את המלח.
מכניסים לתנור.
אחרי כ- 15 דקות פותחים את התנור והופכים כל צ'יפס לצד השני שלו.
אופים עוד כ- 15 דקות עד שהצ'יפס זהוב מכל הצדדים.
לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוק או באינסטגרם