חיפוש

צלי בקר מושלם לשבת הקרובה

צלי בקר מושלם לשבת הקרובה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

צלי בקר מושלם לשבת הקרובה

סתיו סעדון משתפת אותנו במתכון מושלם של צלי בקר.

מצרכים:
1.5 קילו בשר כתף (מס׳ 5)
5 בצלים
1 גזר
2 גבעולי סלרי
1 סלסלת פטריות
10 תפו״א עגולים קטנים
2 שקיות ערמונים בוואקום
6-7 שיני שום
1.5 כפות סילאן
4-5 ענפי טימין
1 כוס יין לבן
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה
ציר בקר (מבישול הבשר)
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
צלי בקר עם פטריות מתכון מנצח
צלי בקר ברוטב פטריות
צלי בקר מושלם

מתכון נוסף:

אופן הכנה:
1. ערב לפני – להניח את נתח הבשר בסיר לחץ יחד עם בצל אחד, גזר וסלרי. לכסות במים ולהביא לרתיחה. להמתין שיצאו אדים, להנמיך ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה ולכבות.
לחלופין ניתן לבשל את הבשר בסיר רגיל כשעתיים-שלוש, מידי פעם להפוך את הנתח. הבשר מוכן כאשר סכין ננעצת ויוצאת ממנו בקלות.
2. להעביר את הבשר יחד עם הנוזל המסונן מהירקות לקופסא סגורה ולהכניס למקרר לכל הלילה.
3. בבוקר שלמחרת לפרוס אותו לפרוסות דקות.
4. את תפוחי האדמה לשים בקערה עם מים ולהכניס למיקרוגל לכ-10 דקות, עד שהם מתרככים חלקית.
5. בסיר סוטאז׳ רחב או רוסטר, לטגן 4 בצלים חתוכים לרצועות עד הזהבה. להוסיף פטריות טריות פרוסות ולטגן כדקה.
6. להוסיף את היין הלבן, להגביר את האש ולערבב 2-3 דקות עד שרובו מתאדה.
7. להוסיף את התבלינים, לערבב ולהוסיף את פרוסות הבשר זו אחר זו בצורת רעפים.
8. מסביבן לסדר את תפוחי האדמה המרוככים.
9. לפזר 2 שקיות ערמונים ושיני שום.
10. מעל הכל להוסיף את הסילאן, הטימין וכ-2-3 כוסות מהציר בו בישלנו את הבשר, רק עד לכיסוי של הבשר.
11. להביא לרתיחה, לכסות במכסה ולבשל על להבה נמוכה כ45 דקות.
12. בשלב זה הבשר כבר כמעט רך לגמרי. על מנת לא לקבל טעם ״חמיני״ לתבשיל, נעביר לתנור על 150 מעלות, רק לכ-20 דקות, אם נותרו יותר מידי נוזלים אפשר להוציא חלק בעזרת כף גדולה. לאחר מכן להסיר את מכסה הסיר, להגביר את התנור ל-210 מעלות ולתת לו השחמה של כ-10 דקות עד שתפוחי האדמה משחימים מעט.
13. להגיש חם לצד אורז לבן.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות