צלי בקר עם פטריות מתכון של תומר תומס
מצרכים לצלי בקר עם פטריות
1 ק"ג פרוסות צלי כתף מספר 5
2 קופסאות של פטריות שמפניון או פטריות טריות
4 בצלים גדולים
1 ראש שום
1 גמבה פרוסה לרצועות.
צרור פטרוזילה
מלח
כפית שטוחה של ראס אל חנות
1 כפית כורכום
כפית שטוחה של פלפל שחור
חצי כוס שמן
1 כפית סוכר
חצי ליטר מים חמים
אופן הכנת הצלי בקר ברוטב פטריות:
1. על פלנצה או מחבת עושים סגירה לפרוסות הצלי.
2. במקביל שמים בסיר את החצי כוס שמן ומחממים,פורסים את הבצל לרצועות ומטגנים בשמן עד למצב שקוף.
3. לסיר עם הבצל מוסיפים כפית סוכר.
4. לאחר שהנוזלים יוצאים מהצלי, להפוך ולהמשיך בתהליך הסגירה בערך 5 דקות מכל צד ושמים בצד להתקרר.
5. מוסיפים את הפטריות לסיר עם הבצל(ניתן להוסיף כוס יין לתבשיל).
6. מוסיפים את הגמבה שחתכנו לרצועות .
7. מתחילים בתבלון,מוסיפים לסיר את :הכורכום,פלפל שחור,ראס אל חנות ומערבבים.
8. מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל בנוזלים למשך 10 דקות.
9. מוספים את פרוסות צלי הכתף לסיר ביחד עם ראש השום שלם שהורדנו לא את הראש.
10 מוסיפים לסיר את המים החמים , עד לגובה הבשר.
11. מוסיפים את המלח, לכסות את הסיר ,להנמיך את האש ולבשל שעה וחצי עד שעתיים.
12. לאחר כשעה וחצי, מוסיפים פטרוזיליה ומגישים.
אהבתם שתפו את המתכון.
הכנתם, כתבו בתגובות למטה איך יצא לכם,זה המקום גם לשאול שאלות בקשר למתכון.
בתאבון!!!
תגובה אחת
מעדן עשיתי צלי עגל טרי וכמובן כמו כל המתכונים של תומר יצא מעולה