צלי כתף ברוטב פטריות
מתכון מושלם לצלי בשר ברוטב פטריות של נועם זיגדון.
מצרכים:
2 ק"ג בשר בקר כתף מרכזי מספר 5
פרוס לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ
לרוטב:
21/4 כוס שמן.
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כוס מים
6-7 שיני שום
פטריות שלמות או חתוכות
כף מרק עוף
פלפל שחור
2 גבעולי כרפס
מלח
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
צלי בקר עם פטריות מתכון מנצח
צלי כתף בתנור מתכון של תומר תומס
חזה עוף במילוי בשר טחון (פופייט)
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הצלי בשר ברוטב פטריות:
אופן הכנה:
1. לחמם בסיר רחב 1/4 כוס שמן.
2. להוסיף 2 כפות פפריקה מתוקה וכפית פפריקה חריפה לשרוף קלות בשמן כדקה ולשפוך מיד כוס מים להוסיף 6-7 שיני שום לסדר את הבשר להוסיף מים שיכסו את הבשר .
3. להוסיף פטריות שלמות או חתוכות ,כף מרק עוף , פלפל שחור ,2 גבעולי כרפס ומלח .
4. לבשל על אש גבוהה עם סיר מכוסה .
5. מוסיפים מים לפי הצורך כשעתיים וחצי עד שהבשר מתרכך .