קדאיף גבינה מתכון של תומר תומס
מצרכים:
400 גרם שערות קדאיף
2 סוכר וניל
100 גרם חמאה
1/2 קג גבינה לבישול
אבקת סוכר
כוס סוכר
2 כוסות מים
זעפרן לא חובה
פיסטוק לקישוט
חצי לימון
.
הוראות הכנה
להמיס את החמאה במיקרוגל.
לקלות את הפיסטוק במחבת כשתי דקות , לקרר ולקצוץ.
הכנת הסירופ:
להרתיח 2 כוסות מים עם 1 סוכר וניל , מעט זעפרן, כוס סוכר ומיץ מחצי לימון , להביא לרתיחה על אש בינונית ולבשל במשך רבע שעה עד לצמצום אבל לא מדי.
הכנת המלית:
לערבב בקערה גבינה , 2 כפות אבקת סוכר וסוכר וניל ולהניח בצד.
לחתוך את שערות הקדאיף לרצועות , לפתוח ולפזר את החמאה המומסת , לערבב עד אחידות.
לסדר במחבת רק חצי מכמות הקדאיף ולהדק היטב, לשים את מלית הגבינה ולשטח.
להוסיף את יתרת הקדאיף ושוב לשטח.
חשוב להדק מהצדדים.
להניח את המחבת על אש בינונית , כל צד במשך 5 דקות.
לקחת צלחת להניח על המחבת ולהפוך ולהחליק בחזרה למחבת לעוד 5 דקות.
להוציא לתוך תבנית מתאימה , לצקת מיד את הרוטב ולפזר את הפיסטוק הקלוי.