חיפוש

קובה בורגול מתכון מושלם

קובה בורגול מתכון
קובה בורגול מתכון קל להכנה של אילנית בניזרי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קובה בורגול מתכון מושלם

המתכון באדיבות :אילנית בניזרי
מצרכים להכנת קובה בורגול (כ-40 יחידות):

למלית:
500 גרם בשר בקר טחון
3 בצלים קצוצים דק
חצי חבילה פטריות טריות קצוצות
2 כפות שמן לטיגון
כפית בהרט לקציצות או תבלין ראס אל חנות
כפית פפריקה
מלח
חופן פטרוזליה קצוצה
פלפל שחור גרוס

מרכיבים לבצק
500 גרם גרישה (בורגול דק)
כף מלח
2 כפות שומשום שחור ולבן מעורבבים
2 כוסות קמח (בכוס עם ידית)
רבע כוס שמן
כפית שטוחה כורכום
כפית פפריקה
אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת המלית: מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.
2. מוסיפים את הבשר טחון ושאר התבלינים וגם את הפטרוזיליה,לערבב היטב ולמעוך את הבשר עם מזלג.
3. להוסיף את הפטריות הקצוצות(ניתן להשתמש גם בצנוברים קלויים כתחליף) וממשיכים בערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.
4. כאשר הבשר מוכן,שמים במסננת על מנת להפטר מהנוזלים שהצטברו במהלך הבישול ועל מנת לצנן את הבשר.
5. מתחילים בהכנת הבצק: מכסים את הבורגול במים ומשרים במשך רבע שעה.
6. סוחטיםהיטב מהבורגול את כל המים ומעבירים לקערה גדולה.
7. מוסיפים לקערת הבורגול את שאר חומרי הבצק ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ושמים למנוחה
8. לאחר רבע שעה שמים בצד קערה עם מים,טובלים את הידיים ויוצרים מתערובת הבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג ומשטחים בעזרת הידיים על כף היד.
9. שמים במרכז הבצק את מלית הבשר,סוגרים היטב מכל הצדדים ,מהדקים ויוצרים צורה אובלית כמו בתמונה
10. בשמן עמוק מטגנים את הקובות עד להזהבה, מעבירים למגש עם נייר סופג.

ניתן להקפיא עד לטיגון ולטגן במצב קפוא ללא צורך בהפשרה.

מתכון נוסף לקובה סלק:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות