דרגו את המתכון
נועם זיגדון משתפת אותנו במתכון שלה לקובה דלעת.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הקובה דלעת:
מצרכים:
- כוס מדידה חד פעמית חמה
- *למעטפת*
- 1- ק"ג סולת
- 1- כף מלח
- 3 כוסות מים
- 2 כפות שמן
- לערבב היטב
- להניח רבע שעה לספיגה
- *לתערובת הבשר*
- 1 ק"ג בשר
- 2 בצלים קצוצים דק דק
- פטרוזיליה קצוצה
- כפית בהרט
- ¼ כפית הל טחון
- פלפל שחור
- מלח
- *לרוטב דלעת*
- 1 ק"ג דלעת חתוכה לקביות
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות סוכר
- מיץ מלימון שלם
- 3 גבעולי סלרי כולל העלים
- 4 כוסות מים
- מלח
- שמן
אופן הכנה:
- לטגן את הבצל עם שמן עד לשקיפות .
- להוסיף את הרסק .
- לטגן 2 דקות .
- להוסיף 2 כוסות מים .
- להביא לרתיחה .
- להוסיף את הדלעת והכרפס.
- להוסיף עוד 2 כוסות מים .
- להביא שוב לרתיחה .
- לתבל לבשל כ-20 דקות .
- להרטיב מעט את הידים עם מים לקחת כדור בינוני של מעטפת לשטח על כף היד למלא בבשר ולסגור .
- להכניס לרוטב .
- לבשל על אש נמוכה כחצי שעה .
מתכון נוסף של קובה דלעת של חן במטבח: