חיפוש

קובה חמוסטה מתכון מושלם

קובה חמוסטה מתכון
קובה חמוסטה מתכון של אילנית בניזרי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קובה חמוסטה מתכון מושלם

מתכון באדיבות: אילנית בניזרי

מצרכים להכנת קובה חמוסטה:
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון
מלח
בצל מגורד
בהרט
מעט שמן ולערבב.(לא מטגנים את הבשר)
פלפל שחור
כוסברה קצוצה או פטרוזליה

בצק מסולת
3 וחצי כוסות סולת(המידות נכונות לכוסות זכוכית של קפה עם ידית )
2 כפיות שמן
מעט מלח
כוס ורבע מים
2 כפיות שמן

להכנת המרק:

חבילת עלי סלק קצוצים דק עם מעט מהחלק הלבן
מיץ מחצי לימון .
2 גזרים חתוכים לקוביות
4 גבעולי סלרי כולל עלים קצוצים דק
2 קישואים חתוכים לקוביות
3 שיני שום מגורדות
בצל קצוץ קטן
ליטר וחצי מים (רצוי רותחים)
רבע כוס שמן
כף כורכום
כף אבקת מרק עוף
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
1. בקערה מערבבים את כל המצרכים של הקציצות לתערובת אחידה
2. מערבבים את כל חומרי הבצק סולת לתערובת אחידה ונותנים לנוח במשך 5 דקות.
3. מגלגלים את הקובות ומניחים בתבנית עם מעט מים ומכניסים למקרר.
4. מתחילים בהכנת המרק: מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה,מוסיפים את השום וכף כורכום ומערבבים.
5. מוסיפים למרק את הירקות(סלק,גזר,סלרי,קישואים),מרק עוף,מלח ופלפל שחור גרוס ואת המים(רצוי רותחים) ומביאים לרתיחה על להבה גדולה במשך 20 דקות.
6. מתחילים בהכנסת הקובות למרק בהדרגה, כל פעם מכניסים 5 קובות ומנערים את הסיר ומבשלים למשך 40 דקות על אש נמוכה.
7. מוסיפים את הלימון הסחוט ונבשל למשך 10 דקות נוספות.

מתכון נוסף להכנת קובה סלק:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות