דרגו את המתכון
מתן משתף אותנו במתכון שלו לקובה סלק במילוי בשר כשר לפסח
מצרכים להכנת קובה סלק כשר לפסח:
- לקובה:
- 2 כוסות קמח מצה
- 2 כוסות מים
- 2 ביצים
- כף שמן
- לבשר:
- 1 בצל
- 1/2 צרור פטרוזליה
- 1/2 קילו בשר טחון
- תבלינים לבשר:
- פפריקה מתוקה
- כורכום
- כמון
- מלח
- פלפל
- למרק:
- 1 בצל
- 1 כוס סלרי קצוץ
- 3 סלק מקולף וחתוך לקוביות
- 2 כפות רסק עגבניות
- תבלינים
- מים עד לכיסוי כל המרכיבים
אופן הכנה הקובה סלק:
- שמים בקערה את הקמח מצה,מוסיפים את המים החמים ומערבבים.
- מוסיפים את הביצים ולאחר מכן את השמן וממשיכים בערבוב,מכסים ומשאירים בצד ל-10 דקות.
- מתחילים בהכנת המילוי-במעט שמן מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפטרוזיליה,בשר טחון ותבלינים ומבשלים עד שהבשר משחים.
- מתחילים בהכנת המרק – מטגנים את הבצל,מוסיפים את הסלרי,הסלק הקלוף,רסק עגבניות,מים רותחים ,תבלינים.
- יוצרים כדורי מהבצק שהכנו וממלאים אותם בבשר ולהעביר לסיר המרק.
- מבשלים את המרק ל-40 דקות ומגישים.
מתכון נוסף לקובה כשרה לפסח:
עוד מתכון של קובה נבולסיה כשרה לפסח: