קולסלאו קלאסי פריך – טוויסט מרענן על המסורת
תתכוננו לסלט כרוב שיגרום לבלוטות הטעם שלכם לרקוד. מתכון הקולסלאו הקלאסי הקראנצ'י הזה הוא תערובת מענגת של פריכות, שמנת ורמז של חריפות. מושלם לפיקניקים, ברביקיו, או סתם כתוספת כדי לתבל את הארוחות היומיות שלכם. עכשיו, בואו נצלול לשורשים של תחושת הסלאו הזו.
קולסלאו, אהוב על-זמני, נובע מההולנדים והוא מונח שמקורו ב"קולסלה", כלומר סלט כרוב. עם הזמן, המרקחת הפריכה הזו התפתחה לסנסציה עולמית, כאשר כל אזור שם את הטוויסט שלו על הדברים. הגרסה שלנו, לעומת זאת, נשארת נאמנה לקסם הקלאסי עם רוטב תוצרת בית טעים שיעלה את משחק הקולסלאו שלך.
רכיבים:
לקולסלאו:
- 1 כרוב ירוק קטן, מגורר
- 2 גזרים, מגוררים
- 1 בצל אדום, פרוס דק
- 1 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
עבור הרוטב:
- 1 כוס מיונז
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 3 כפות חומץ תפוחים
- 2 כפות דבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
אפשרויות חלופיות:
לחברים שלנו הכשרים, פשוט החליפו את המיונז בגרסה בעלת תעודת כשרות. טבעונים יכולים להחליף למיונז נטול חלב או להקציף רוטב חריף על בסיס טחינה. גמישות היא שם המשחק, אנשים.
יתרונות תזונתיים:
- הקולסלאו הקראנצ'י הקלאסי הזה הוא לא רק פצצת טעם, זו גם מעצמה תזונתית.
- כרוב עמוס בסיבים, ויטמינים C ו-K, בעוד שגזר מביא בטא-קרוטן.
- הרוטב הביתי מוסיף מגע קרמי ללא עודפי סוכר וחומרים משמרים שנמצאים בגרסאות שנרכשו בחנות.
- זה פינוק נטול רגשות אשם שהגוף שלך יודה לך עליו.
כמות: המתכון הזה מניב מספיק סלט כרוב כדי להגיש כ-8-10 מנות כתוספת. זה מושלם לארוחות ערב, מפגשים משפחתיים או סתם הכנת ארוחה לשבוע.
זמן הכנה: סלט כרוב זה לא ישאיר אתכם כבולים למטבח במשך שעות. עם קצת חיתוך וערבוב, היופי הזה יהיה מוכן תוך כ-20 דקות בלבד.
רמת קושי: בקנה מידה של הרפתקאות במטבח, סלט כרוב זה נוטה לצד הקל.
טיפים לשלמות:
- צ'יל אאוט: תן לסלט הכרוב שלך לשהות במקרר לפחות שעה לפני ההגשה. זה נותן לטעמים הזדמנות להתערבב ולרקוד.
- שחק עם מרקם: יש אנשים שאוהבים את זה שמנמן, יש שאוהבים את זה דק. התאם את הגריסה והקיצוץ בהתאם להעדפות המרקם שלך.
- תהיו יצירתיים: זרקו פנימה כמה אגוזים קלויים, חמוציות מיובשות, או אפילו חופן גבינה מגוררת כדי להוסיף את הטוויסט הייחודי שלכם.
הנה לכם, אנשים! קולסלאו קראנצ'י קלאסי – מתכון קל ובריא, רב תכליתי כמו שהוא טעים. אז, תפסו את הכרוב הזה, השחיזו את הסכינים האלה ותנו למהפכת הסלאו להתחיל במטבח שלכם!