חיפוש

קונפי שום: פרץ של טעם ובריאות בכל שן

קונפי שום

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

שום קונפי הוא כמו סם קסום שהופך את הנורות החריפות הללו לתענוג רך וחמאתי. הפנינה הקולינרית הזו, שמקורה בדרום צרפת, מצאה את דרכה למטבחים ברחבי העולם, והעלתה מנות עם המהות העשירה והמלוחה שלה. תהליך הבישול האיטי של שיני שום בשמן ארומטי מביא לטוב נמרץ וארומטי שמשפר כל דבר, החל מפסטה ועד ירקות צלויים.

רשימת רכיבים:

 1 כוס שיני שום קלופות (בערך 2 ראשים מלאים)

 2 כוסות שמן זית כתית מעולה

 1 כפית מלח

 1/2 כפית פלפל שחור

 2 ענפי טימין טרי

 עלה דפנה אחד

שלבי הכנה:

  1. קלפו את השום: מפרידים את הציפורן מהראש ומקלפים אותן. זה טיפולי  שימו קצת מוזיקה ותנו לידיים שלכם לעשות את העבודה.
  2. מחממים את התנור: כוונו את התנור שלך לטמפרטורה נמוכה ואיטית של 120°C.
  3. לשלב את המרכיבים: בתבנית חסינת תנור מערבבים את שיני השום הקלופות, שמן הזית, המלח, הפלפל, הטימין ועלה הדפנה.
  4. אפיה לאט ונמוך: מכסים את הכלי בנייר כסף ונותנים לו לאפות בתנור שחומם מראש כ1.5 עד 2 שעות. אתה רוצה שהשום יהיה זהוב ורך.
  5. קרור ואחסון: לאחר שסיים, תן לזה להתקרר. מעבירים את השום והשמן המושרה לצנצנות מעוקרות. אחסן אותו במקרר עד שבועיים.

 

יתרונות תזונתיים:

  • שום קונפי לא רק מוסיף פרץ של טעם אלא גם מתהדר ביתרונות בריאותיים. 
  • השום ידוע בתכונותיו המחזקות את מערכת החיסון ועשוי לסייע בהורדת לחץ הדם. 
  • תהליך הבישול האיטי בשמן זית שומר על התוכן התזונתי, מה שהופך אותו לפינוק נטול רגשות אשם. 

כמות וקושי:

  • מתכון זה מניב בערך כוס אחת של שום קונפי, מושלם למספר מנות. 
  • מבחינת קושי, זה קל  קל פיסי. אם אתה יכול לקלף שום, אתה למעשה מאסטר שף.

חלופות:

לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות. ניתן גם להתנסות עם עשבי תיבול שונים כמו רוזמרין או אורגנו עבור פרופילי טעם מגוונים.

טיפים:

  •  מורחים אותו על לחם פריך או מערבבים אותו לתוך פירה עבור בעיטת טעם נוספת.
  •  השתמשו בשמן המושרה ברוטב לסלט או לטפטף אותו על ירקות בגריל.
  •  היו יצירתיים עם עשבי התיבול  פטרוזיליה, מרווה, או אפילו מגע של פתיתי צ'ילי יכולים להוסיף טוויסט ייחודי.

לסיכום:

שום קונפי הוא מעלה רמה במטבח. זה הופך את השום הצנוע לתבלין רבתכליתי שיכול להעלות את המנות שלך מרגילות ליוצאות דופן. אז, הפשילו שרוולים, אמצו את הארומה ותנו למתכון הזה להפוך למרכיב עיקרי ברפרטואר הקולינרי שלכם. בלוטות הטעם שלכם יודו לכם!

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות