4.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

קימצי הוא סלט קוריאני אהוב הידוע בטעמיו החריפים, החריפים והמורכבים. תבשיל מותסס מסורתי זה נעשה על ידי מלח ותסיסה של ירקות, בדרך כלל כרוב או צנוניות, עם תערובת של תבלינים. אמנם הוא דורש קצת סבלנות בזמן שהוא תוסס, אבל התוצאה היא תבלין טעים ומזין שיכול לרומם כל ארוחה.

איך מכינים קימצי – המרכיבים

מרכיבים חלופיים:

איך להכין קימצי – השלבים

  1. חותכים את הכרוב לאורכו לרבעים ולאחר מכן מסירים את הליבה. חותכים כל רבע לרוחב לרצועות של 2.5 ס"מ.
  2. מניחים את רצועות הכרוב בקערה גדולה ומפזרים עליהן באופן שווה את מלח הים הגס. עסו את המלח לתוך עלי הכרוב עד שהם מתחילים להתרכך.
  3. מוסיפים מספיק מים כדי לכסות את הכרוב, ואז מניחים מעל צלחת שתכביד אותו. תן לזה לשבת 2-3 שעות, הפוך את הכרוב מדי פעם.
  4. שוטפים היטב את הכרוב במים קרים כדי להסיר את עודפי המלח, ואז מסננים היטב ומניחים בצד.
  5. מערבבים בקערה נפרדת את הצנון הקצוץ, בצל קצוץ, שום טחון, ג'ינג'ר מגורד, אבקת צ'ילי קוריאני, רוטב דגים או רוטב סויה, סוכר ומלח.
  6. מוסיפים לקערה עם תערובת התיבול את הכרוב המרוקן ומערבבים עד שהכרוב מצופה באופן אחיד.
  7. אורזים היטב את הכרוב המתובל בצנצנת זכוכית נקייה, לוחצים מטה בחוזקה כדי להסיר בועות אוויר.
  8. יוצקים את המים על הכרוב עד שהוא שקוע לחלוטין ומשאירים כ-2.5 ס"מ מרווח בחלק העליון של הצנצנת.
  9. מכסים את הצנצנת בצורה רופפת במכסה או בחתיכת בד גבינה מאובטחת בגומייה.
  10. מניחים את הצנצנת במקום קריר וחשוך לתסיסה של כ-3-7 ימים, תלוי בהעדפתכם לרמת התסיסה.
  11. בודקים את הקימצי מדי יום, לוחצים על הכרוב כדי לשמור עליו שקוע במלח. טועמים אותו מעת לעת עד שהוא מגיע לרמת התסיסה הרצויה.
  12. לאחר התסיסה לטעמכם, העבירו את הצנצנת למקרר כדי להאט את תהליך התסיסה.

תהנו מהקימצי הביתי שלכם כסלט טעים או תוספת כדי להשלים מגוון ארוחות.

 

מתכון זה מניב כ-1 ק"ג של קימצ'י ונועד להגיש מספר מנות, בהתאם לגודל המנות ולאופן השימוש בו בארוחות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות