חיפוש

קינוחים לשבועות- עוגת גבינה שמימית

קינוחים לשבועות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

חג השבועות בפתח, ואיזו דרך טובה יותר לחגוג את המאורע המשמח הזה מאשר עם קינוח דקדנטי שישאיר את כולם לשיר הללויה! תענוג עוגת הגבינה השמימי שלנו הוא שואו סטופר שעושה כבוד למסורות העשירות של חג השבועות תוך סיפוק תשוקת המתוק. מקורו של פיוז'ן של מתכוני עוגות גבינה קלאסיות, פינוק מענג זה בטוח יהפוך למרכיב עיקרי בשולחן הקינוחים שלכם לשבועות.

 

רשימת רכיבים:

עבור התחתית:

 200 גרם עוגיות דיסטיב

 100 גרם חמאה ללא מלח, מומסת

 2 כפות סוכר

 

למילוי עוגת הגבינה:

 900 גרם גבינת שמנת, מרוככת

 200 גרם סוכר מגורען

 4 ביצים גדולות

 1 כפית תמצית וניל

 1 לימון, גרידה ומיץ

 250 מ"ל שמנת חמוצה

לציפוי:

 300 גרם תותים טריים, פרוסים

 2 כפות ריבת תותים

 

שלבי הכנה:

תחתית:

  1. מחממים את התנור ל180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס).
  2. מרסקים את עוגיות הדיסטיב לפירורים דקים.
  3. מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם חמאה מומסת וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מהדקים את התערובת בחוזקה לבסיס של תבנית קפיצית בגודל 23 ס"מ (9 אינץ'). השתמשו בגב של כף כדי ליצור שכבה אחידה.
  5. אופים את הקרום במשך 810 דקות או עד להזהבה קלה. מניחים לו להתקרר תוך כדי הכנת המילוי.

מילוי עוגת גבינה:

  1. טורפים בקערה גדולה את גבינת השמנת והסוכר עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  2. מוסיפים ביצים אחת אחת, מערבבים היטב לאחר כל הוספה.
  3. מערבבים פנימה תמצית וניל, גרידת לימון ומיץ לימון.
  4. מקפלים פנימה בעדינות את השמנת החמוצה עד לאיחוד אחיד.
  5. יוצקים את תערובת גבינת השמנת על הקרום שהתקרר בתבנית הקפיצית.

אֲפִיָה:

  1. אופים את עוגת הגבינה בתנור שחומם מראש במשך 6070 דקות או עד שהשוליים מתייצבים, והמרכז מתנודד מעט.
  2. מכבים את התנור ונותנים לעוגת הגבינה להתקרר בפנים למשך שעה נוספת.
  3. מוציאים מהתנור ומעבירים למקרר ל4 שעות לפחות או ללילה.

ציפוי:

  1. מערבבים תותים פרוסים וריבת תותים בסיר על אש נמוכה.
  2. מערבבים עד שהריבה נמסה ומצפה את התותים.
  3. מניחים לציפוי התותים להתקרר לפני שמפזרים אותו על עוגת הגבינה המצוננת.

 

יתרונות תזונתיים:

עוגת הגבינה המפנקת הזו מספקת מנה הגונה של סידן וחלבון מגבינת השמנת והביצים. התותים תורמים ויטמינים ונוגדי חמצון חיוניים, מה שהופך אותו לתענוג מעט נטול רגשות אשם.

כמות: 

מתכון זה מניב עוגת גבינה אחת בגודל 23 ס"מ (9 אינץ'), המשרתת כ12 אנשים.

רמת קושי:

בסולם הקושי, זה מתכון ברמה בינונית.

חלופות מתכון לאוכלי כשרות:

לחברינו אוכלי הכשרות, הקפידו שכל מוצרי החלב יהיו בעלי כשרות. אתה יכול גם להחליף את החמאה שבקרום במרגרינה כדי לשמור על מנת פרווה.

טיפים להצלחה:

  •  מביאים את גבינת השמנת לטמפרטורת החדר לתערובת חלקה יותר.
  •  השתמשו בגבינת שמנת מלאה ושמנת חמוצה לטעם עשיר יותר.
  •  הימנעו מערבוב יתר של הבלילה כדי למנוע סדקים בעוגת הגבינה.
  •  כדי לחתוך בקלות פרוסות מושלמות, טובלים את הסכין במים חמים לפני כל חיתוך.
  •  התנסו עם תוספות פירות שונות כמו אוכמניות או מעורב פירות יער.

 

הנה לכם עוגת גבינה מענגת ועמידה בפני תקלות שתהפוך את חגיגת השבוע שלכם לבלתי נשכחת באמת. 

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות