קיש בטטה בצל וגבינות של אורית לוי
מצרכים להכנת קיש בטטה בצל וגבינות:
1 חבילת בצק פריך מלוח קנוי
2 בצלים סגולים (חותכים לחצי ואז לטבעות דקות)
50 גר' חמאה לטיגון
1 בטטה בינונית ללא קליפה וחתוכה לקוביות קטנות
4 ביצים טרופות
100 גרם בולגרית מפוררת
כוס חלב
רבע מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% (250 מ"ל)
2 כפות קמח לבן
100 גר' גבינה צהובה מגוררת
גבינת עיזים לקישוט
כפית מלח
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. במחבת שמים את החמאה ומטגנים את הבצלים עד להזהבה בערך 5 דקות.
2. מוסיפים למחבת את קוביות הבטטה מכסים ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 7 דקות.
3. נותנים לתערובת במחבת להתקרר.
4. מרדדים את הבצק פריך מעט וחותכים לצורה שתכסה תבנית של קיש או תבנית עגולה.
5. שופכים את התערובת במחבת לתוך הבצק הפריך בתבנית ומשטחים.
6. על תערובת הבצלים והבטטה בתבנית מפזרים את הבולגרית.
7. בקערה נפרדת,שמים את השמנת המתוקה,גבינה צהובה,ביצים,תבלינים ,החלב וקמח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
8. שופכים את תערובת השמנת על המילוי בקיש ומיישרים.
9. מעל הקיש מפזרים עיגולים של גבינת עזים ואופים בתנור כשעה עד שהקיש מזהיב.