קיש ירקות וגבינה מתכון כולל סרטון הכנה
מצרכים:
לבצק:
200 גרם חמאה
400 גרם קמח (2 ושלושת רבעי כוסות)
1 ביצה
1 כוס מים קרים
קורט מלח
לרוטב רויאל(נוזל המילוי):
2 ביצים
250 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
1 כף קמח
מילוי קיש ירקות וגבינה:
1 צילי
2 קישואים (זוקיני)
2 גמבה
100 גרם גבינה מעושנת או גבינה צהובה מגורדת
אופן הכנה:
1 שמים בקערה את הקמח,מוסיפים את הביצים והמים הקרים והמלח ולבסוף מוסיפים את קוביות החמאה, מערבבים לבצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר חצי שעה.
2. מכינים בהכנת הרויאל: שמים בקערה את הביצים, מוסיפים את השמנת מתוקה,מלח,פלפל שחור והקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. חותכים את הירקות.
4. מציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לגודל תבנית הקיש(בשאריות ניתן להקפיא ולשתמש לקיש הבא) מחוררים את הבצק ושמים בצד.
5. מוסיפים את הרויאל (נוזל המילוי ) לירקות שחתכנו ומוסיפים את כל התערובת לקיש, מפזרים גבינה מעושנת או גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור לחום של 200 מעלות למשך חצי שעה.
6. מוציאים מהתנור,פורסים ומגישים.