2.7/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

קליית שקדים בתנור מתכון פשוט 

קליית שקדים בתנור היא מסורת קולינרית נצחית שמוציאה את הטעם האגוזי והמרקם הפריך של הפינוקים המענגים האלה. מקורו מאזור הים התיכון בו מוקירים שקדים במשך מאות שנים, המתכון הפשוט אך המשביע הזה מצא את דרכו למטבחים ברחבי העולם.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה לניקוי קל.
  2. בקערה גדולה, זורקים את השקדים הגולמיים עם שמן זית או שמן קוקוס מומס עד לציפוי אחיד. זה יעזור לתיבול להיצמד ויבטיח צלייה אחידה.
  3. מפזרים מלח ים על השקדים, ומתאים את הכמות להעדפת הטעם שלך. לטוויסט, תוכלו להוסיף בשלב זה גם את התבלינים האהובים עליכם לתוספת טעם.
  4. מורחים את השקדים המתובלים בשכבה אחת על תבנית האפייה המוכנה, מוודאים שהם לא צפופים מדי. זה מאפשר פיזור חום אחיד ומבטיח תוצאות פריכות.
  5. קולים את השקדים בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות, תוך ערבוב באמצע הדרך, עד שהם מזהיבים וריחניים. שמור עליהם מקרוב כדי למנוע שריפה.
  6. לאחר צלייה לשלמות, מוציאים את השקדים מהתנור ונותנים להם להתקרר לחלוטין על תבנית האפייה. הם ימשיכו להתפרך כשהם מתקררים.
  7. לאחר התקררות, העבירו את השקדים הקלויים לכלי אטום או לשקית אטומה לאחסון. ניתן לשמור אותם בטמפרטורת החדר עד שבועיים או לשמור במקרר לטריות ארוכה יותר.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, הקפידו להשתמש במרכיבים בעלי תעודת כשרות והימנעו מכל תוספים או חומרי טעם וריח שעלולים לא לעמוד בהנחיות התזונתיות. ניתן גם להתנסות בסוגים שונים של אגוזים כמו קשיו, אגוזי מלך או אגוזי פקאן באותה שיטת קלייה.

יתרונות תזונתיים:

כמות, זמן הכנה ורמת קושי: מתכון זה מושלם לחטיפים, מתאבנים, או כתוספת לסלטים, שיבולת שועל או יוגורט. הכנה לוקחת כ-20 דקות בלבד, והיא מדורגת כקלה בסולם הקושי, מה שהופך אותה למתאים לטבחים בכל הרמות.

טיפים לשיפור:

אז הנה, מתכון פשוט אך סנסציוני לצליית שקדים בתנור. בין אם אתם מנשנשים אותם ישר מהצנצנת או משלבים אותם במנות האהובות עליכם, התענוגות הפריכים האלה בטוח ישביעו את בלוטות הטעם שלכם ויזין את הגוף שלכם. תהנה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות