אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לקנלוני במילוי בשר ברוטב עגבניות.
מצרכים:
1 חבילה גלילים שח קנלוני
שמן זית לטיגון
2 שיני שום כתוש
כף אבקת מרק עוף
3 בצלים בינוניים קצוצים
חצי כפית בהרט (לא חובה)
חצי ק"ג בשר בקר טחון
2 רסק עגבניות קטן (סה"כ 200 גר')
כפית תבלין בזיליקום יבש או אורגנו
כוס מים חד פעמית לשתייה קרה
כף פפריקה מתוקה בשמן
מלח
מעט פלפל
אופן ההכנה:
1מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מתחילים בהכנת המילוי בשר: מטגנים את 2 בצלים עם השום עד להזהבה,מוסיפים את הבשר ומפוררים וממשיכים לטגן עד אשר הבשר משנה את צבעו.
2. מוסיפים לתערובת הבשר פפריקה,בהרט,פלפל ומלח ומערבבים היטב ושמים בצד להתקרר מעט.
3. מתחילים בהכנת הרוטב: מטגנים את הבצל קצוץ שנותר בשמן זית עד להזהבה.
4. מוסיפים לבצל את הבזיליקום,רסק עגבניות,מים ואבקת מרק ומביאים לרתיחה ואז מסירים מהאש.
5. מורחים בתבנית בינונית מעט מהרוטב עגבניות שהכנו.
6. ממלאים את גלילי הקנלוני במילוי הבשר באמצעות כפית ומסדרים בתבנית מעל הרוטב את הקנלוני צמודים אחד לשני.
7 מוזגים מעל הקנלוני את הרוטב עגבניות שנותר ,מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה.
8 מסירים את הכיסוי של נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות,לאחר מכן מוצאים מהתנור ומגישים.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הקנלוני במילוי בשר: