קציצות בקר עם תפוחי אדמה מתכון הורס
מורן תורגמן משתפת אותנו במתכון הורס של קציצות עם תפוחי אדמה.
מצרכים:
לתערובת הקציצות:
600 גרם בשר טחון טרי
בצל ותפוח אדמה מגורדים וסחוטים
כוסברה ופטרוזליה קצוצים
2 שיני שום מגורדים
מלח
פלפל שחור
כפית פפריקה
כפית כורכום
כפית תבלין קציצות
קורט זנגויל
כפית בהרט
חצי כפית שום כתוש
כפית מרק עוף
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
קציצות בשר עם תפוחי אדמה ואפונה
מתכון לקציצות מטוגנות עם תפוחי אדמה
קציצות טונה תפוחי אדמה ותירס
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
לערבב היטב את כל תערובת הקציצות ולהניח לנוח 20 דקות. ליצור קציצות, לקמח ולטגן במעט שמן ולהניח בצד.
לרוטב: לטגן בסיר רחב 2 בצלים חתוכים לרצועות, להוסיף 4-5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים ולטגן עוד כמה דקות. לתבל במלח, פלפל שחור, כפית פפריקה מעושנת, כפית כורכום, כף מרק בצל ולהוסיף מים מהברז. להביא לרתיחה ולהוסיף כף מרק עוף. להניח את הקציצות ולבשל עד צמצום הנוזלים, לפזר מעל מעט פטרוזליה וכוסברה קצוצים.