5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

הנה מתכון לקציצות האווריריות הטובות ביותר ברוטב עגבניות. הקציצות האלה קלות ותפוחות, והן סופגות את רוטב העגבניות הטעים למנה טעימה ומשביעה.

אז איך להכין קציצות בשר אווריריות ברוטב עגבניות? נתחיל עם הרכיבים

לקציצות:

לרוטב העגבניות:

הוראות הכנה

  1. משרים פירורי לחם: מערבבים בקערה את פירורי הלחם והחלב. נותנים להם להשרות כמה דקות עד שפירורי הלחם סופגים את החלב.
  2. מאחדים את החומרים: בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הבשר הטחון, פירורי הלחם המושרים, גבינת פרמזן מגוררת, פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ, שום טחון, ביצה, מלח ופלפל. מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעצבים קציצות: הרטיבו את הידיים כדי למנוע הידבקות, ועצבו את תערובת הבשר לקציצות קטנות, בקוטר של כ-1 עד 1.5 אינץ'. מניחים את הקציצות על מגש או צלחת.
  4. מחממים שמן זית: במחבת גדולה מחממים שמן זית על אש בינונית-גבוהה.
  5. כדורי בשר חומים: מוסיפים את הקציצות למחבת ומבשלים עד שהן שחומות מכל הצדדים ומבושלות, כ-8-10 דקות. ייתכן שיהיה עליך לעשות זאת בקבוצות כדי למנוע צפיפות יתר של המחבת. לאחר הבישול מעבירים את הקציצות לצלחת ומניחים בצד.
  6. מטגנים בצל ושום: באותה מחבת מוסיפים עוד מעט שמן זית במידת הצורך. מוסיפים את הבצל הקצוץ דק והשום הטחון. מטגנים עד שהם הופכים שקופים וריחניים, בערך 2-3 דקות.
  7. מוסיפים עגבניות מרוסקות ותבלינים: יוצקים פנימה את העגבניות המרוסקות ומוסיפים את האורגנו המיובש, הבזיליקום היבש, המלח והפלפל. מערבבים לאיחוד כל המרכיבים. מניחים לרוטב להתבשל כ-10-15 דקות כדי לפתח טעם ולהסמיך מעט.
  8. מחזירים את הקציצות לרוטב: מחזירים את הקציצות המבושלות לרוטב העגבניות. מבשלים 5-10 דקות נוספות כדי לאפשר לקציצות לספוג חלק מהרוטב.
  9. מתקנים תיבול: טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול עם עוד מלח ופלפל במידת הצורך.
  10. מקשטים ומגישים: מגישים את הקציצות האווריריות ברוטב עגבניות חמים, מעוטרים בעלי בזיליקום טריים אם רוצים. הם טעימים בפני עצמם או מוגשים עם פסטה, אורז או לחם פריך.

תהנה מהקציצות האווריריות שלך ברוטב עגבניות! המרקם הקליל והאוורירי של הקציצות בשילוב עם רוטב העגבניות המלוח בטוח יהיה להיט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות