קציצות בשר ברוטב עגבניות מתכון של אורית לוי
מצרכים לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון או 250 גרם בשר הודו טחון + בשר עוף טחון
1 בצל קצוץ
2 כפות פפריקה אדומה בשמן
קצת פלפל שחור
קצת מלח
כף אבקת מרק עוף
2 כפות פירורי לחם מוזהבים
2 כפיות שום כתוש
1 צרור של פטרוזיליה קצוצוצה
2 ביצים
רכיבים לרוטב
1 יחידה בצל קצוץ
6 יחידות גרגירי פלפל אנגלי
2 כף רסק עגבניות או רסק קטן אחד
1 כף סוכר
מעט מלח
מעט פפריקה מתוקה בשמן
1 כף פלפל שחור טחון
1 כף אבקת מרק עוף
4 יחידה עלי דפנה
אופן ההכנה:
1. לערבב בקערה את כל חומרי התערובת קציצות. ליצור קציצות קטנות בידיים רטובות..
2. מתחילים בהכנת רוטב:. לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה ב- 3 כפות שמן, להוסיף רסק קטן, מים עד כיסוי הקציצות, להוסיף את כל התבלינים של הרוטב..
3. להרתיח ואז לזרוק פנימה את הקציצות. לערבב בעדינות מדי פעם ולעטוף את הקציצות עם הרוטב..
4. לבשל חצי שעה עד 40 דקות.