קציצות בשר עם סלרי מתכון נדיר
אורה ארגוב משתפת אותנו במתכון נדיר של קציצות בשר עם סלרי.
מצרכים:
גבעולים של סלרי מנוקים וחתוכים כמה שיותר,אפשר להיעזר בקולפן.
2 כפות קמח
4 שיני שום כתושות
4 כפות שמן
2 כוסות מים
חצי כוס מיץ מלימון טרי
1 כף כורכום
1/2 כפית מלח
1 כף מרק עוף
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לקציצות:
1/2 קילו בשר בקר טחון.
1/2 קילו חזה עוף טחון.
כוס פטרוזליה קצוצה.
1 גזר מגורד.
1 בצל מטוגן חתוך.
2 ביצים.
1 כפית מלח.
1 כפית תבלין לקציצות ראס אל חנות
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון.
1/4 כפית פלפל שחור.
2 כפות שמן.
3 כפות קמח מצה או לחם סחוט
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
קציצות עוף עם זיתים ולימון כבוש
מתכון לקציצות עוף שילדים אוהבים
קציצות עוף עם זיתים ולימון כבוש
מתכון נוסף של קציצות אפונה עם סלרי של חן במטבח:
אופן הכנה:
1. להרתיח את הגבעולים של סלרי עם מים ולהוסיף 2 כפות קמח לערבב ולבשל כ-40 דקות.
2. לערבב את חומרי הקציצות ולתת מנוחה של 15 דקות.
3. במסננת לשטוף את הסלרי המבושל,לטגן 4 שיני שום כתושות עם 4 כפות שמן להוסיף את הגבעולים להוסיף 2 כוסות מים, להביא לרתיחה ולתבל עם אחד כף כרכום, 1/2 כפית מלח 1 כף מרק עוף 1/4 כפית פלפל שחור גרוס .
4. ליצור קציצות בעזרת ידיים משומנות ושים בסיר, להנמיך להבה ולהוסיף 1/2 כוס מיץ מלימון טרי ולהמשיך לבשל עד גמר הנוזלים מידי פעם לנענע את הסיר לא לערבב.