קציצות בשר עם תפוחי אדמה ואפונה
המצרכים:
½ קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ
1 שן שום כתושה
2 כוסות אפונה סנפרוסט
½ קילו תפוח אדמה חתוך לקוביות
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
½ כפית קינמון
כף פפריקה
כף כמון
½ כפית ראס אל חנות (תבלין מרוקאי – לא חובה)
כפית אבקת מרק עוף
שמן
ליטר מים רותחים
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את הבשר, חצי בצל קצוץ, פטרוזיליה, קינמון, פפריקה, כמון, אבקת מרק עוף וראס אל חנות ומערבבים היטב. לא שמים מלח. יוצרים כדורים בידיים. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את קציצות הבשר מעט מכל צד. ומוציאים לצלחת. מחממים בסיר גדול כף שמן חצי בצל קצוץ, מטגנים עד להזהבה קלה. בסוף מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה שוב. מוסיפים את תפוחי האדמה, האפונה והקציצות למים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה כ45 ד'. מורידים את המכסה ומוסיפים רסק, מלח פלפל לפי הטעם. וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ25 ד'. (אם כל המים נספגו ניתן להוסיף מעט מים רותחים). להגיש חם.
בתיאבון.
השף משה שגב מדגים כיצד לבשל קציצות בשר ברוטב עגבניות עם תפוחי אדמה: