דרגו את המתכון
מירי אבוחצירה משתפת אותנו במתכון שלה לקציצות דגים ברוטב אדום מושלמות לשבת.
מתכון לקציצות דגים ברוטב אדום
להכנת הקציצות
- 1 קילו דגים טחונים לפי הטעם (אפשרי בקלה/פילה/טונה/ נסיכה)
- 2 בצלים
- 4 שיני שום
- 1 גזר
- 1 פלפל אדום (חריף)
- ½ צרור פטרוזיליה
- ½ צרור כוסברה
- ½ כוס פרורי קמח מצה
- 1 ביצה
- מעט שמן
- 1 קורט מלח +פלפל שחור/לבן
- 1 קורט כמון
- 1 קורט תבלין לקציצות
- מעט כורכום
להכנת הרוטב
- 10 שיני שום
- 5 עגבניות (מקולפות וקצוצות)
- 1 גמבה (רצועות)
- 5-6 פלפלים חריפים
- 5-6 יחידות פלפל חריף שטה יבש
- מעט שמן
- 1 פחית עגבניות מרוסקות
- 1 קורט מלח פלפל שחור כורכום כמון פפריקה (מכל אחד)
- מעט לימון כבוש (לפי הטעם)
אופן ההכנה
הכנת הקציצות
- בקוצץ חשמלי קוצצת כל דבר מהירקות בנפרד. (ירקות ששמים בקציצות)
- מוסיפים את הביצה ומעט שמן ומתבלים ב מלח, פלפל שחור/לבן, כמון, תבלין לקציצות ומעט כורכום.
- אם יש צורך להוסיף מעט מים.
- לערבב הכל יחד ליצור קציצות ולטגן במעט שמן משני הצדדים.
הכנת הרוטב
- מתחילים לקלות /לטגן על להבה בינונית את כל הירקות בשמן.
- לאחר מכן מוסיפים את כל שאר המרכיבים והתבלינים ומערביבים.
- אם יש צורך להוסיף מעט מים. ולבשל את הרוטב כ 20 דקות
- להוסיף לסיר את הקציצות ולימון כבוש לפי הטעם ולבשל עוד 20 דקות.
- אפשרי להוסיף גרגירי חומוס לרוטב.
מתכון נוסף לקציצות דגים: