קציצות דגים הכי טעימות בעולם
אבי שריד משתף אותנו במתכון לקציצות דגים הכי טעימות בעולם
מצרכים:
2 קילו דגי מושט בלי העור
3 ביצים
2 פרוסות לחם לבן רק החלק הרך
7 שיני שום כתושות
3 כפות קמח מצה
מלח
פלפל שחור
חופן ענק של כוסברה קצוצה
6 גמבות פרוסות לרצועות
פלפל שטה
15 שיני שום
חופן של כוסברה
6 עגבניות חתוכות קטן
2 כפות פפריקה
שמן
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
קציצות דגים מטוגנות לשבת – מתכון מנצח
קציצות דגים מרוקאיות עם זיתים
קציצות דגים ברוטב מזרחי פיקנטי של תומר תומס
מתכון נוסף לקציצות דגים:
אופן ההכנה:
1. מרתיחים את הדגים במים 12 דקות, מסננים ומקררים. מטרת ההרתחה של הדג היא להוציא ממנו ריחות לא נעימים ולהרגיש אותו שנוגסים את הקציצה, זה שונה לגמרי מדג טחון.
2. לאחר הקירור מפוררים את הדגים עם מזלג בקלי קלות. מוסיפים ביצים, פרוסות לחם לבן, 7 שיני שום כתושות ו-3 כפות קמח מצה, מלח ופלפל שחור וכוסברה קצוצה. מערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעה.
3. בינתיים מטגנים 6 גמבות, כמה פלפל שטה, 15 שיני שום, חופן כוסברה ו-6 עגבניות חתוכות וכף פפריקה. מבשלים כשעה על אש נמוכה.
4. שמים בסיר שמן וכף פפריקה, מטגנים את הקציצות ולאחר הטיגון מוסיפים את הגמבות עם כל המרכיבים על הקציצות. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים על אש נמוכה עוד 20 דקות.