קציצות דגים מעלפות מתכון נוסטלגי
אילנה אברהם משתפת אותנו במתכון נוסטלגי של קציצות דגים.
מצרכים:
1 קילו פילה קפוא של בקלה או קל דג לבחירתכם
2 בצלים גדולים
½ צרור פטרוזיליה
4 שיני שום
2 ביצים גדולות
½ כוס חצי כוס קמח
½ כפית סודה לשתיה
1 כפית פלפל שחור
כפית כמון
2 כפות מיץ לימון
מעט קליפת לימון מגורדת (משדרגת ומעדנת את טעם הדגים)
1 כפית סוכר
מלח לפי הטעם
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
קציצות דגים עסיסיות המתכון ששבר את הרשת
קציצות דגים מושלמות ברוטב מטבוחה
קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף מתכון של פעם
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. מוסיפים פילה קפוא, בצל, פטרוזיליה ושום. טוחנים הכל במיג׳ימיקס, ודואגים לסחוט את כל הנוזלים, בעזרת מסננת או בעזרת בד חיתול.
2. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים ביצים, קמח, סדוה לשתיה, פלפל שחור, כמון, מיץ לימון, מעט קליפת לימון מגורדת, סוכר ומלח. מערבבים הכל היטב.
3. נותנים לתערובת מנוחה של שעה. יוצרים קציצות יפות ומטגנים עד להזהבה מכל צד.