2.9/5 - למתכון דירוג של 11 חובבי בישול
צאו למסע קולינרי עם המתכון המעולה הזה לקציצות דג מרוקאי, מנה שתופסת בצורה יפה את המהות של המטבח המרוקאי. המתכון הזה משלב את הטעמים העדינים של הדגים עם תערובת של תבלינים ארומטיים, ויוצרים קציצות עדינות ועשירות בטעם. אלה מבושלים ברוטב עגבניות מלוח, חדורים בתבלינים מסורתיים, ומציעים איזון טעמים מענג. מושלם לארוחת ערב מיוחדת או לילה נעים, קציצות הבשר המרוקאיות האלה בטוחות להעביר את בלוטות הטעם שלך לרחובות התוססים של מרקש.
קציצות דגים מרוקאיות של סבתא – רכיבים והוראות
לקציצות הדגים:
- 500 גרם פילה דג לבן (כמו בקלה או אמנון), קצוץ דק או טחון
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1/4 כוס כוסברה טרייה, קצוצה דק
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- ביצה 1
- 1/2 כוס פירורי לחם
לרוטב העגבניות:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 שיני שום, קצוצות
- פחית אחת (14 אונקיות) עגבניות מרוסקות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס מים
- פלחי לימון ופטרוזיליה קצוצה, לקישוט
הוראות:
- בקערה גדולה מערבבים את הדג הקצוץ, הבצל הקצוץ, השום הטחון, הכוסברה, הפטרוזיליה, הכמון, הפפריקה, המלח, הפלפל, הביצה ופירורי הלחם. מערבבים היטב.
- יוצרים מהתערובת קציצות קטנות ועגולות ומניחים בצד.
- במחבת גדולה או טאג'ין מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, מטגנים עד שהם רכים ושקופים.
- מערבבים פנימה את העגבניות המרוסקות, כמון, פפריקה, קינמון, מלח ופלפל.
- מוסיפים את המים לתערובת העגבניות ומביאים לרתיחה.
- מניחים בעדינות את קציצות הדג לתוך הרוטב, מכסים ומבשלים כ-20-25 דקות, עד שהקציצות מוכנות.
- מגישים את הקציצות עם הרוטב, מעוטרים בפלחי לימון ופטרוזיליה קצוצה.
המנה הזו היא חגיגה של טעמים ועדיף ליהנות ממנה עם תוספת של קוסקוס או לחם פריך כדי לספוג את הרוטב הטעים. זוהי דרך נפלאה ליהנות מארוחת פירות ים עם טוויסט מרוקאי. בתאבון!