קציצות דגים עסיסיות המתכון ששבר את הרשת
לבנת אלקיים משתפת אותנו במתכון מושלם של קציצות דגים עסיסיות.
מצרכים:
לעיסה:
חצי קילו סלמון
חצי קילו נסיכת הנילוס או חצי קג נסיכת הנילוס וחצי קג בקלה
שום
כוסברה
פטרוזיליה
בצל
1 כף פפריקה מתוקה
פלפל שחור
מלח
לרוטב:
6 שיני שום פרוסות
2 גמבה אדומה
5 פלפל צ׳ילי/שאטה יבש חריף
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כף כורכום
פלפל שחור
מלח
חצי כף מרק עוף
2.5 כוסות מים
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
קציצות דגים מושלמות ברוטב מטבוחה
קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף מתכון של פעם
קציצות דגים ללא טיגון מתכון חלומי
מתכון נוסף של קציצות דגים:
אופן הכנה:
הכנת הדג:
ניתן לבקש ממוכר הדגים שיטחן לכן במקום.
אם אתן טוחנות בעצמכן אז רצוי להשרות כשעה עם מלח ולימון ואז לטחון.
1. נטחן גם את השום, כוסברה, פטרוזיליה ובצל.
2. נתבל את העיסה בכף פפריקה מתוקה, פלפל שחור ומלח.
הכנת הסיר:
1. נטגן במעט שמן את שיני השום פרוסות.
2. נחתוך רצועות מ – 2 הגמבה אדומה ונוסיף,
3. נמשיך לטגן עוד 2 דקות וננמיך את האש.
4. נוסיף פלפל צ׳ילי או שאטה יבש חריף.
5. נתבל בפפריקה מתוקה, כורכום, פלפל שחור, מלח, ובאבקת מרק עוף.
6. נוסיף מים ונערבב את הכל יחד.
7. נגביר את האש ונכין את הקציצות, (אני אוהבת אותן שטוחות מעט).
8. נקצוץ המון כוסברה ונוסיף לסיר.
9. נבשל עם מכסה סגור כ – 20 דקות ואז נוריד את המכסה וננמיך מעט את הלהבה עד שהרוטב מסמיך.