חיפוש

קציצות מרוקאיות עם סוד של סבתא עליזה

קציצות מרוקאיות של סבתא עליזה מתכון
קציצות מרוקאיות של סבתא עליזה מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קציצות מרוקאיות עם סוד של סבתא עליזה

מצרכים להכנת קציצות מרוקאיות:
500 גרם בשר בקר טחון פעמיים
250 גרם חזה עוף טחון
1 עגבניה מגורדת
כפית שטוחה מלח
כף גדולה של כורכום + 2 כפיות כורכום לרוטב
כפית גדולה פלפל לבן + כפית שטוחה של פלפל לבן לרוטב
2 כפיות של פפריקה מרוקאית + כפית שטוחה של פפריקה לרוטב
גינגר בגודל של תמר
2 בצלים
חצי צרור כוסברה
2 גבעולי סלרי עם עלים
רבע כוס מים
2 כפות שמן
2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
1. במעבד מזון שמים בצל אחד,גינגר,ואת העלים של הסלרי ( בערך 10 עלים), חצי מחצי חבילת כוסברה וטוחנים הכל ביחד.
2. לוקחים את הבשר טחון והחזה עוף הטחון שמים בקערה ומוסיפים את תערובת שטחנו במעבד מזון.
3. מוסיפים אל תערובת הבשר את הכורכום,מלח,פלפל לבן,פפריקה,מעט שמן( 2 כפות) ורבע כוס מים ומערבבים את כל התערובת, עד לקבלת תערובת חלקה.
4. מתחילים בהכנת הרוטב: שמים בסיר 4 כפות שמן, ומוסיפים בצל אחד קצוץ ומטגנים עד למצב שהבצל שקוף, בינתיים יוצרים קציצות ומסדרים על מגש.
5. לאחר שהבצל נהיה שקוף,מוסיפים 2 כפיות של כורכום,כפית שטוחה של פלפל לבן וכפית שטוחה של פפריקה ואת העגבניה המרוסקת ומערבבים היטב עד שהתבלינים יפתחו.
6. קוצצים כמה עלים של סלרי.
7. מוסיפים לתערובת הבצל בסיר רבע צרור כוסברה וגבעול סלרי עם העלים (קוצצים לפני ההוספה) ומוסיפים לסיר 2 כוסות מים רותחים.
8. מוסיפים לרוטב,כפית שטוחה של מלח, מנמיכים את האש ומבשלים 2-3 דקות ומוסיפים לרוטב את הקציצות.
9. מבשלים את הקציצות על אש נמוכה במשך שעה (אחרי 40 דקות בודקים ואז מחליטים אם להמשיך לשעה) , מוסיפים את הסלרי, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות