קציצות עוף מטוגנות לשבת ב-5 דקות
קציצות עוף מטוגנות לשבת של בלה שליו.
מצרכים:
½ קילו חזה עוף (טחון)
2 ביצים
1 אבקת אפיה (10 גרם)
¼ כוס פרורי לחם
7 שיני שום (חתוכים)
½ חבילה פטרוזיליה (קצוצה)
1 קישוא (מגורד בפומפייה)
1 בצל גדול (חתוך לריבועים)
מלח (קורט)
פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
כורכום (קצת)
אופן הכנה מופיע בהמשך הדף.
מתכונים נוספים:
קציצות עוף טוניסאיות מתכון של פעם בחיים
קציצות עוף מטוגנות לילדים – מתכון מנצח
קציצות עוף ירוקות של תומר תומס
מתכון נוסף של קציצות עוף מטוגנות של חן במטבח:
אופן הכנה:
1. נערבב בקערה את כל המוצרים יחד.
2. נחמם מחבת עם שמן טיגון.
3. ניצור עיגולים, נטגן ונהפוך.
4. כשמשחים להוציא ולהניח על נייר סופג.
למה כדאי לאכול חזה עוף:
חזה עוף הוא מקור מצוין לחלבון באיכות גבוהה, מה שהופך אותו לבחירת מזון אידיאלית עבור אנשים המחפשים לבנות או לשמור על מסת שריר, לתמוך במאמצי הרזיה ולשפר את הבריאות הכללית. הנה כמה סיבות מדוע אכילת חזה עוף היא בריאה:
1. עשיר בחלבון: חזה עוף הוא מקור מצוין לחלבון רזה. חלבון חשוב לבנייה ולשיקום השרירים, לשמירה על עור בריא ותמיכה במערכת החיסון.
2. דל שומן: חזה עוף דל בשומן, במיוחד שומנים רוויים וטרנס. זה הופך אותו לחלופה בריאה יותר לבשרים אחרים שעשירים בשומן.
3. עשיר בחומרים מזינים: חזה עוף עשיר בחומרים מזינים חיוניים כמו ויטמינים B6 ו-B12, ניאצין וזרחן. חומרים מזינים אלו חיוניים לשמירה על בריאות העצמות, הדם והעצבים.
4. מגביר את חילוף החומרים: תכולת החלבון הגבוהה בחזה עוף יכולה לעזור להגביר את חילוף החומרים, מה שיכול לסייע במאמצי הירידה במשקל.
5. מגוון: ניתן לבשל חזה עוף בדרכים רבות ושונות, מה שהופך אותו למרכיב מרכזי במגוון ארוחות.
לסיכום, אכילת חזה עוף היא בחירה בריאה עבור אנשים המעוניינים לשפר את הבריאות הכללית שלהם. זהו מזון עתיר רכיבים תזונתיים, דל בשומן, עשיר בחלבון ועשיר בחומרים מזינים חיוניים. שילוב חזה עוף בתזונה שלך יכול לספק יתרונות בריאותיים רבים ולעזור לתמוך באורח חיים בריא.