2.2/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול
קציצות עוף אווריריות
זמן הכנה: 20 דקות זמן קירור: 30 דקות זמן טיגון: 15-20 דקות
מצרכים:
- 600 גרם בשר טחון עוף או שניצל טחון
- ¼ צרור כוסברה, קצוצה
- ½ צרור פטרוזיליה, קצוצה
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 קישוא קטן, מגורד
- 1 ביצה בינונית
- 1 שן שום, כתושה
- ½ כוס פירורי לחם
- 4-5 כפות שמן
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1¼ כפית מלח ים אטלנטי עדין (או פחות, אם משתמשים במלח רגיל)
- מעט פלפל שחור
- מעט פלפל לבן
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- קורט קינמון
- ¼ כפית כמון
- ¼ כפית ראס אל חנות
קציצות מטוגנות של בית
מתכונים נוספים
קציצות עוף מטוגנות לילדים ב-10 דקות
קציצות עוף מטוגנות של סבתא ב-5 דקות
קציצות עוף מטוגנות לשבת ב-5 דקות
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים היטב.
- מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- מחממים שמן במחבת על להבה בינונית-גבוהה.
- יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן עוד כמה דקות עד שהקציצות מוכנות.
- מגישים חם.
טיפ: כדי להפוך את הקציצות לאווריריות במיוחד, מומלץ לגרד את הקישוא בפומפייה דקה.
מתכון של סיון אוחיון אברגל.