4/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

קציצות עוף מקורמלות מתכון חלומי

קציצות עוף מקורמלות ברוטב פטריות וסילאן הן מנה קלאסית ופופולרית בישראל. הן מושלמות לארוחה משפחתית או לאירוח. הקציצות עסיסיות וטעונות, והרוטב עשיר ומתובל.

ארץ המקור:

המתכון לקציצות עוף מקורמלות הוא כנראה ממוצא אירופי. הוא הגיע לארץ ישראל עם העלייה הראשונה והשנייה, והפך למנה אהובה בכל הארץ.

מתכון של סוניה סאני בן הרוש.

מרכיבים:

לרוטב:

הוראות הכנה:

  1. הכנת הקציצות:

    • מערבבים את כל החומרים של הקציצות בקערה גדולה.
    • יוצרים כדורים מהתערובת ומועכים אותם טיפה.
    • מכניסים את הקציצות למקרר לשעה לספיגת טעמים.
  2. הכנת הרוטב:

    • מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
    • מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 2 דקות.
    • מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד דקה.
    • מוסיפים את הסילאן והמרק ממרק העוף ומביאים לרתיחה.
  3. בישול הקציצות:

    • מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומטגנים את הקציצות על אש נמוכה עד להזהבה משני הצדדים.
    • מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה או עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי:

זמן הכנה נדרש:

הצעות הגשה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות