קציצות עוף עם פסטה
המתכון באדיבות אילנית בניזרי
מצרכים להכנת קציצות עוף ופסטה:
לקציצות:
חצי קילו חזה עוף טחון
חופן פטרוזליה קצוצה ניתן להחליף ב- 2 כפות פטרוזליה יבשה
בצל מגורר
3 כפות פירורי לחם
כף שמן
ביצה אחת
כפית בהרט לקציצות
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
בצל קצוץ לקוביות
3 שיני שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
כף שטוחה צילי גרוס מתוק
כוס וחצי עגבניות מרוסקות עם בזילקום (ליכין יש מוצר כזה , ניתן להחליף ב-3 עגבניות טריות מרוסקות וכפית בזיליקום טרי)
6 עבניות שרי מזן תמר חצויות (לא חובה)
פלפל שחור
כף סוכר
כוס מים רותחים עם כף מרק עוף
כפית כמון
מלח
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה מכסים ומכניסים למקרר.
2. מתחילים בהכנת הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה,מוסיפים את שיני השום ומטגנים דקה נוספת,מוסיפים את הפפריקה המתוקה,צילי גרוס מתוק,עגבניות מרוסקות עם בזיליקום,עגבניות שרי,פלפל שחור,סוכר,מלח,כמון,מים רותחים עם מרק עוף ומערבבים היטב.
3. ברגע שהרוטב מבעבע יוצרים בעזרת ידיים רטובות קציצות מהתערובת שהכנו ומכניסים לרוטב המתבשל, מבשלים במשך כ-שעה על אש נמוכה,כאשר מדיי פעם משקים את הקציצות עם הרוטב.
4. מתחילים בהכנת הפסטה( אפשר להשתמש בכל סוג במתכון זה נעשה שימוש בפרפלה), מבשלים לפי הוראות יצרן, כאשר למים מוסיפים מלח,חצי כפית כורכום וכף שמן, מבשלים עד לריכוך הפסטה ומסננים.
2 אפשרויות של צורת הגשה:
1. שמים פסטה בצלחת מעל מפזרים פטרוזיליה יבשה ומעל שמים את הקציצות עם הרוטב.
2. מוסיפים את הפסטה לקציצות עם הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים.
מתכון נוסף של קציצות עוף: