3.7/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

קרפצ'יו חצילים שמימי

ברוכים הבאים לעולם התוסס של קרפצ'יו חציל – מנה מענגת המפגישה את הטעמים העשירים של החצילים עם פרץ של רעננות. מקורו בלב המטבח הים תיכוני, המתכון הזה הוא טוויסט מודרני של קרפצ'יו בקר קלאסי. זה מושלם למי שמחפש מתאבן קליל וטעים או תוספת ייחודית שתרשים את האורחים שלך.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. חיתוך חצילים: פורסים את החצילים לעיגולים דקים (בעובי של כ-1/2 ס"מ). מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. קסם שמן זית: בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית, השום הטחון, המלח והפלפל. מברישים את המרקחת השמימית הזו בנדיבות על כל פרוסת חציל.
  4. צלייה בתנור: קולים את פרוסות החצילים בתנור שחומם מראש כ-15 דקות, או עד שהן רכות ומעט זהובות. תנו להם להתקרר.
  5. הרכבת הקרפצ'יו: מסדרים את פרוסות החציל הקלוי על צלחת הגשה. מטפטפים עליהם חומץ בלסמי ויוצרים ריקוד טעמים יפהפה.
  6. עומס יתר של טריות: פזרו את עגבניות השרי החצויות על החציל, הוסיפו צנוברים קלויים לקראנץ' הנוסף הזה, וקשטו בעלי בזיליקום טריים. אם מתחשק לכם, זרקו מעט שבבי פרמזן.
  7. מגישים ונהנים: יצירת המופת של קרפצ'יו חציל שלך מוכנה לסנוור בלוטות הטעם! הגישו אותו כמנה עצמאית או לצד המנה העיקרית האהובה עליכם.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, ודא שכל המרכיבים נושאים אישורים מתאימים. החליפו את הפרמזן בחלופה כשרה, ובחרו בחומץ בלסמי בעל אישור כשרות.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה משמש 4 כמנה ראשונה משביעה או 2 כמנה עיקרית קלילה.

זמן הכנה: כ-30 דקות מתחילתו ועד סופו.

רמת קושי: קל-בינוני. אל תפחדו, טבחים הרפתקנים! אתה רק צריך קצת סבלנות ואהבה להתנסות.

טיפים לשיפור:

אז הנה לך – קרפצ'יו חציל פשוט אך אלגנטי שבטוח יגנוב את אור הזרקורים על שולחן האוכל שלך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות